Oldal kiválasztása

GOG GALAXY 2.0 – zárt bétateszt

GOG GALAXY 2.0 – zárt bétateszt100% XP100% XP
5 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

A cikk a GOG GALAXY 2.0 zárt bétájának korai fázisában készült. Nem tükrözi a végleges változat tartalmát.

A legelső fül, ami alapértelmezésben fogad bennünket indításkor az a „Recent” tab (természetesen beállíthatjuk, hogy mit lássunk először).  Gyors áttekintést kapunk arról, hogy mi magunk mivel játszottunk nemrégiben, és barátaink közt mik voltak most elővéve. Ezen belül egy összegzést láthatunk teljesítményünkről (összes játék a könyvtárban, achievementek, játszott órák száma) napi, heti vagy havi lebontásban.

Az „All games” fülre kattintva az összes kapcsolt fiók játékát áttekinthetjük, és filtereket alkalmazva bizonyos téma szerint megszűrhetjük őket. Jelenleg elég sok opció van benne, de nem mindegyik működik megfelelően. Például a Warhammer 40.000: Dawn of War II – Chaos Rising ugyanúgy megtalálható a fighting kategóriában, mint a Street Fighter V. Remélem lesz lehetőség később saját szűrőt beállítani vagy esetleg olyat létrehozni, ami kettő vagy több már meglévő szűrőt kombinál (pl.: indie + RPG).

Az egyes játékok oldalát meglátogatva egy idővonal formájában összefoglalót kapunk az általunk elért achievementekről, a barátaink teljesítményéről, és feltelepíthetjük vagy elindíthatjuk az aktuális játékot. Ezen felül van egy részletesebb áttekintés, ami megmutatja melyik achievement pontosan micsoda, mennyire ritka; barátaink közt hányadik helyen állunk a játék kimaxolásában; hány óránk van a játékban (habár ezt nem minden platform adja még ki jelenleg).

Végül a Steamből ismerős „Activity” tab is bekerült, ami listázza az általunk és barátaink által elért achievementeket, és összehasonlítja velük az összes játékunk számát, elért achievementek számát és az összes játékóra számát. Ezen felül átlagot is von a barátlistán lévő adatokból, hogy láthassuk kinek mekkora az a bizonyos e-péló. 

Értékelés

100%

Összefoglaló Egyelőre még limitált az implementált funkciók száma, de számomra már ez is bizalomgerjesztő. Nem kell egy tucatnyi különböző launchert keresgéljek, hogy egy-egy játékot elindítsak, szimplán ebből intézhetem őket. Amennyiben a friend listát is beteszik, akkor valószínű néhányat többet meg sem fogok nyitni (a CD kulcs aktiváción kívül).

100%
Translate »