Oldal kiválasztása

Game City 2019 – Élménybeszámoló

Game City 2019 – Élménybeszámoló
5 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Chilly véleménye:

A Game City évről évre kicsit professzionálisabbá válik, és bár továbbra sem igazán ideális (főleg tömeg idején, azaz a két hétvégi napon) a helyszín, mégis minden évben lenyűgöz a városháza pompája, és hogy ilyen körülmények között is lehet kiállítást rendezni. A rendezvény természetesen továbbra is ingyenes, és mint ilyen, óriási látogatóközönséget vonz, idén valószínűleg a korábbiaknál még többet, hiszen már pénteken, nyitás után az elmúlt évekhez képest érezhetően sokkal többen látogattak ki. (Vagy éppen lógtak a suliból?)

A töredezett elrendezés ellenére most kicsit egységesebb volt az összkép – ezúttal a PlayStation uralta a földszintet, az emeleten pedig a Nintendo dominált, miközben a retrósarok az emeleti galériára szorult. A szabadtéri részen helyet kapott egy óriási színpad, meg a kajáldák, illetve két nagy sátor, az egyikben e-sport, a másikban a piactér számos árussal. Bár az időjárási elemektől (értsd: ezen a hétvégén ragyogó napsütés volt 17-20 fokkal) megóvta a látogatókat a sátor, ám vásárolgatni sokkal kényelmesebben lehetett korábban úgy, hogy egy hosszú sor mentén voltak elhelyezve az árusok, és nem egy szűk helyen kellett nyomorogni. Egyébként idén a mindenféle árusok mellett csak egy pirinyó Media Marktot kaptunk, nem túl különleges akciókkal.

Magyarok természetesen itt is voltak szép számmal (és lángos is volt, meg Ungarische kürtőskalács), játékból is volt rengeteg, sorállás is volt természetesen. Összességében elmondhatjuk, hogy a Game City profilja semmit sem változott, csak kicsit talán letisztult. Továbbra is iszonyú a tömeg, viszont cserébe ingyenesen juthatunk be a fővárosunktól alig 3 órára lévő kiállításra, ahol megjelenés előtti címeket is kipróbálhatunk (esetenként német nyelven). Itthon kényelmesebben játszhatunk, és kevésbé uralkodik tornateremszag mindenhol, amikor telt házas helyzet kezd kialakulni a PlayIT-n, viszont cserébe beugrót kell fizetnünk, és sokkal kevesebb exkluzív játékot kapunk a premier előtt.

NepTum véleménye:

Most jártam másodszorra a rendezvényen és a helyszín még mindig lenyűgöz és amit fentebb is ír Chilly, pompás a városháza, de ha itt hatalmas tömeg van akkor rettegek, hogy mi alakulhat ki. Az elképesztő, hogy a Game City egy ingyenes program, mert amik kint várják az embert azokból nagyon sok mindent a PlayIT is bőven megirigyelhet.

Már a külső helyszín is elég sok változásán ment keresztül, a boltok egy sátorba kerültek, de hogy őszinte legyek a két évvel ezelőtti hosszan elnyújtott utca két oldalán felsorakozott árusok sokkal jobban tetszett, áttekinthetőbb volt és kényelmesebb volt közlekedni, így nagyon zsúfoltnak éreztem, igaz arra figyeltek, hogy egyszerre sok ember ne lehessen bent.

Az városháza alsó szintjét a Sony uralta és olyan címeket lehetett kipróbálni, amiknél összefut a gamer szájában a nyál: Final Fantasy VII Remake, Marvel’s Iron Man VR, MediEvil, Death Stranding, Predator: Hunting Grounds. Már ezekből látszik, hogy erős a felhozatal, de a Nintendo sem a kispályások közé tartozik, részükről Luigi’s Mansion 3, Pokémon Sword és Shield, Ring Fit is kipróbálható volt, a Microsoftról sokat nem lehet elmondani mert ők nem készültek erős készlettel. De ezen kívül nagyon sok aktív programon is részt lehetett venni, kipróbálni az elektromos rollerezést, ha megéheztünk akkor kint nagyon sok lehetőség közül választhattunk igaz az árak is magasabban vannak, de ezt megszokhattuk.

A Game Cityről elmondható, hogy folyamatosan fejlődik és ahhoz képest nem kap akkora hírverést, pedig nincs olyan messze, ha esetleg Magyarországról szeretnénk kilátogatni, ingyenes, és jó pár címet bőven megjelenés előtt kipróbálhatunk, ami sajnos az itthoni rendezvényeknél nem igazán mondható el. Én bátran merem azt mondani, hogy egyszer érdemes kilátogatni rá.

Translate »