Oldal kiválasztása

PlayIT 2015 Tavasz – Összefoglaló

PlayIT 2015 Tavasz – Összefoglaló
9 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Ha közeledik a tavasz vége, akkor tudhatjuk, hogy a PlayIT sincs már messze. Nem volt ez másképp idén se, így már 8. alkalommal nyitotta meg kapuit Magyarország legnagyobb gamer expója.

Idén ismét a Veletech-el együtt rendezték meg a tavaszi PlayIT-et, amit – hiába volt egy napos – ismét hatalmas érdeklődés övezett. Ezt semmi sem mutatja jobban, mint az a tény, hogy a rendezvény ismét rekordot döntött: 18,170 ember látogatott ki a hétvégén a SYMA csarnokba. De nézzük is sorra, hogy az egyes csarnokokban mi várta a játékosokat.

„A” Csarnok

Még mindig elmondható, hogy ez a rendezvény szíve. A legtöbb nagy kiállító itt található meg, akik rendszerint sok érdekességet hoznak ki, valamint a lelkes érdeklődök apróbb feladatok megoldása után itt szerezhettek különböző nyereményeket. 
A Nagyszínpadot most a GameStar uralta és a szokásos módon BZ volt a műsorvezető, aki gondoskodott a kellemes hangulatról is. Persze a GameStar itt nem állt meg és egy kisebb Game Night standdal is jelen voltak, ahol lehetett vásárolni és a szerkesztőkkel beszélgetni.
A Microsoft és az Xbox is nagyerőkkel képviseltette magát, szinte bárhova mentünk biztosan egy Xbox konzolba botlottunk, amin a legkülönfélébb játékokkal játszhattunk. Szerencsére a Nintendot sem kell féltenünk, mert bár ismét kis helyen voltak, rendszerint alig lehetett oda jutni a gépekhez, hogy kipróbáljunk valamilyen játékot. Itt már a New 3DS-t is ki lehetett próbálni, és ha esetlegesen kérdéseink adódtak volna a géppel kapcsolatban, akkor gyorsan válaszokat is kaphattunk rá.

Az Asus a szokásosnál nagyobb standdal várta a kilátogatókat, ennek tökéletes indoka is volt, viszont erre térjünk vissza egy picit később. Ki is használták a nagyobb helyet így rengeteg laptopot, kompakt gépet ki lehetett próbálni, valamint különböző játékokban részt venni, ahol értékes nyeremények kerültek kisorsolásra.
Miért is kapott nagyobb helyet az Asus? Feltűnhetett, hogy az Xbox és Nintendo mellett nem említettem a Sony-t. Ezek után könnyen rájöhet mindenki, hogy ők nem voltak kint, amit sajnálattal fogadtunk. Persze a Mortal Kombat versenyek PS4-ről mentek, de ezek akkor sem pótolják a Sony hiányát.

„B” Csarnok

Ha az „A” csarnok a show szíve, akkor a „B” az e-sport fellegvára. Ebben a csarnokban találtuk a legtöbb e-sport versenyt, az elengedhetetlen CS:GO, League of Legends, Hearthstone, StarCraft II, amiknél lelkes szurkolók voltak és folyamatos tömeggel találkozhattunk.
Ha esetleg nem a szokásos gamer felszereléseket akartuk beszerezni, akkor itt találhattuk meg a Holdfény és a Delta Vision boltjait is, ahol remek relikviákat vagy könyveket és társasokat gyűjthettünk be.

„C” Csarnok

Ez volt a Veletech helyszíne ismét, ahol főként telekommunikációs, illetve technológiai kiállítókat találhattunk. A legtöbb ismert és kevésbé ismert mobilgyártóval is találkozhattunk, akiknek a készülékeiket kipróbálhattunk, kérdezhettünk róla és mindig precíz válaszokat kaptunk.
A gép moddingosok sem maradhattak ki a felhozatalból, így ismét kiemelkedő alkotásokat láthattunk és az elkészítési folyamatokat is nyomon követhettük.

Összegzés

Elmondható, hogy a tavaszi PlayIT ismét hatalmas számokkal büszkélkedhet és látszik, hogy egyre többen és többen fognak kilátogatni a rendezvényre. Most már az a kérdés, hogy mikor fogja igazán kinőni a Symát? A kiállítók ismét érdekes és változatos programokkal szolgáltak, amit nagyon sokan élveztek is. Az egyedüli igazán fájópont a Sony hiánya, de reménykedünk, hogy az Őszi PlayIT-en újból kint lesznek ők is, mert ha másra nem is, arra biztosan számíthattok, hogy mi kint leszünk.

Translate »