Oldal kiválasztása

FIFA 21 PS5 Frissítés Vélemény

FIFA 21 PS5 Frissítés Vélemény
3 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Fontos leszögezni, hogy az Ultimate Team módról lesz szó a cikkben.

Az Electronic Arts minden évben kiadja népszerű sportjátékait, melyben minimális változtatásokat eszközölve csábítják vételre a rajongókat újra és újra. A mikrotranzakciókkal és fizetős DLC-kkel operáló gárda minden kétséget kizáróan legnépszerűbb játéka a FIFA sorozat, amelyre a fenti mondat különösen igaz, mivel nagyjából lassan 5 éve nem történt szignifikáns változás a széria életében, ennek ellenére minden évben több tíz millió példány talál gazdára, valamint a játékosok egy része jelentős összegeket költ valós pénzért vehető játékbeli valutára (FIFA Points), mellyel tovább bővítik a kanadai nagyvállalat számláján szereplő összeget. Ezek függvényében nem is csoda, hogy az EA nem újít játékán olyan mértékben, mint ahogy az egy teljes árú címtől elvárható lenne.

Pont ezért volt meglepő, hogy a cég, akiről köztudott, hogy mindenből pénzt akar csinálni, úgy döntött, hogy a FIFA 21 következő generációs változatait, sok más vállalathoz hasonlóan, ők is ingyen fogják adni, amennyiben az adott játékos korábban megvásárolta azt Xbox One vagy PS4 konzolra. A játékot elindítva PlayStation 5 konzolon rögtön szembetűnik valami. Míg korábban az előző generáción rendesen laggolt, fagyott a menü, itt teljesen simán ment, akkor váltott fület, mikor megnyomtam, nem néhány század másodperccel később, ezzel meg is volt az első pozitívum, ráadásul az első mérkőzésnél jött is a második, mivel a játék villámgyorsan, 4-5 másodperc elteltével be is töltött, köszönhetően a gépben található SSD-nek. Azonban ezzel sajnos ki is fújtak a pozitív újdonságok, mivel a játék valóban szebb lett, de ez abban a néhány percben, míg ellenfelünkkel csatázunk, nem lesz szembetűnő. Ráadásul bekerült, egy olyan gólöröm „videó”, amely akkor jön elő, ha valamelyik fél az utolsó néhány percben szerzi meg a (győztes?) gólt. Elsőre egy nagyon hangulatos újításnak néz ki, ahogy az egész csapat, sőt még a kapus örömét is bemutatja, azonban mikor mi kapjuk a gólt, és épp azon koncentrálunk, hogy a kontrollert ne küldjük közelebbi kapcsolatba a TV-vel, elképesztően frusztráló tud lenni, sőt, a legrosszabb benne, hogy nem lehet elnyomni. Ezzel pedig visszakerült a korábbi évek FIFA-inak egyik legidegesítőbb része, melyet az EA pont azért vett ki a PS4 verzióból, mert rengeteg panasz volt miatta az évek során.

Ne értsétek félre, mint mondtam a kiadó (meglepő módon) teljesen ingyen adta ezt a „frissítést”, és jó dolog, hogy erről nem akartak még egy rókabőrt lehúzni, de ha jobban belegondolok, lehet, hogy pontosan tudták, hogy ez az Update nem ér annyit, hogy pénzt merjenek érte kérni. Mindegy is, bárhogy legyen, aki rendelkezik PS5 vagy Series X konzollal, annak ajánlom, hogy mindenképp tegyen vele egy próbát, már, ha rendelkezett a játékkal az előző generáción, ellenkező esetben aki eddig tudott várni, annak lehet célszerűbb megvárni a szeptembert, hátha az első valóban új generációs FIFA fog annyi újítást hozni, hogy megérje az árát.

Translate »