Oldal kiválasztása

Esport Híradó – 1. rész

Esport Híradó – 1. rész
6 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Az elmúlt időszakban számos népszerű Esport verseny került megrendezésre, melyek legfontosabb eseményeit szedjük egy csokorba.

Javában zajlik a Hearthstone Championship Tour, ahol különböző országok legjobbjai mérhetik össze a tudásukat, illetve adott esetben szerencséjüket, a versenyen a legjobb 32 játékos pontokat szerez, melyek alapján kvalifikálhatják magukat a világbajnokságra, ahol a bolygó 16 legjobb játékosa száll szembe egymással.   Nem túl nagy meglepetésre az első kört az amerikai Muzzy nyerte, így jelen pillanatban 56 ponttal vezeti a ranglistát. A turné jelenleg Olaszországban állomásozik, melynek döntőjére ma délután kerül sor.

Az ESL One Cologne a Counter Strike játékosok egyik legnagyobb rendezvénye, ahol a világ legjobb 16 csapata mérkőzik meg, akik 2 csoportra vannak bontva. A csoportkörök győztesei tovább mennek a felsőházban, míg a vesztesek az alsóházban folytatják, majd a felső- és az alsóház győztesei mérkőznek meg az elődöntőkben, ahonnan a két legerősebb gárda a döntőben találkozik egy BO3-as széria keretein belül. Nagy meglepetésre az A csoportban a Na’vi első meccsén kikapott a G2-tól, így máris az alsó ágrajzon találták magukat. Azonban látszólag ez nem szegte kedvüket, mivel ezt követően megnyerték ágrajzukat, ami elődöntőbe jutást ért. A felsőházban a dán Astralis nagyon magabiztos játékot mutatva, veretlenül nyerte meg ágrajzát, így ők készülhettek az ukrán csapat ellen. Az elődöntő nagyon szoros, és fordulatos játékot hozott, az első játékot 13-16 arányban a Na’vi nyerte. Ezt követően úgy tűnt ez felhúzta a dánokat, ugyanis 16-6 arányban darálták be ellenfelüket. A mindent eldöntő mérkőzés ismét nagyon szorosra sikeredett, de akárcsak az első meccset, ezt is az ukránok nyerték meg szintén 13-16 arányban, ezzel a Na’vi bejutott a döntőbe. A másik csoportban a FaZe Clan és a BIG vívott hatalmas küzdelmet az elődöntő során. Az első játék hosszabbítását követően a FaZe Clan volt előnyben, miután 17-19 arányban győzni tudtak. Ezt követően a német BIG felül tudta múlni ellenfelét (16-13), így ebben a párharcban is szükség volt a harmadik pályára. Úgy tűnt a FaZe Clan kicsit megilletődött ezután, mivel harmadszorra is a német gárda győzött ezúttal 16-6-ra. A döntő párosítása tehát: Na’vi vs BIG , melyre ma 16:00-kor kerül sor.

A League of Legends sem maradhatott ki, ugyanis a napokban zajlott a Rift Rivals nevezetű esemény, ahol mint a neve is mutatja, a rivális kontinensek mérték össze erejüket. Számunkra az európai csapatok voltak a legfontosabbak, akik Észak-Amerikával kaptak hajba. Az öreg kontinens csapatait számos kritika érte, mivel nem csak az ázsiai csapatokkal szemben nem tudták felvenni a versenyt, de néhány alkalommal számos kisebb csapat is megtudta lepni őket a nagy tornákon. Éppen ezért remek érzés, hogy Európa fiai oda tették magukat Észak-Amerika ellen, aminek meg is lett az eredménye. Ugyanis mind 2v2-ben, mind csapatszinten felülmúlták az amerikai bajnokságban játszó csapatokat.

Translate »