Oldal kiválasztása

DYSTORIA – Játékteszt

DYSTORIA – Játékteszt70% XP70% XP
7 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Tavaly október több indie játékon is megakadt a szemem, hogy milyen fantázia dúsan készítenek játékot olyan témában, ami korábban nem igazán jutott más eszébe. Legutóbb például a magyar fejlesztésű The Constructot volt szerencsém kipróbálni. Erről ITT olvashattok.

A DYSTORIA ami a megjelenés előtt pár nappal futott be hozzánk, egy retro stílusú űrhajós lövölde, meglepő ötletekkel. A fejlesztők kedvcsináló videóját megtekintve rögtön megtetszett a játék nekem.

Első belépéskor természetesen szembesültem ugyanazzal a problémával, amivel szinte minden játékban szembe találom magam, az olcsóbb kategóriájú kontrollereket a játék nem támogatja. Természetesen egy kis állítgatás után, már meg is lehet oldani. Márkás kontroller esetén hasonló gond nem jelentkezett.

Steames játékhoz híven feloldhatunk teljesítményeket, bár ebből csak hármat kapunk. Majdnem 1,5 GB a teljes játék, ami meglepően nagy, viszont rengeteg a pálya, a hajó és a fegyver van ebbe benne. De nézzük, hogy mit is kell csinálnunk.

A játéknak van története, de véleményem szerint ez teljesen elhanyagolható, mert nem feltétlenül ez fog lekötni minket, inkább az élmény. Hihetetlen izgalmas egy „kocka” világban ide oda repülni úgy, hogy a kocka éléhez érve átfordul a világ. Szó szerint! Persze nem ez az első ilyen próbálkozás, de szerintem az eddigi legjobb.

Őszintén megmondva, a játék nem túl könnyű. Az első pár pálya még-még egyszerű, de elég hamar nehezebbre vált. A pályákon amúgy annyi a dolgunk, hogy összeszedjünk „kulcsokat” ezzel kinyitva egy kapuz. E közben kis érméket kell gyűjtenünk, továbbá kikerülni vagy lelőni ellenségünket. Sok hajót találunk a játékban aminek fegyverzetét mi magunk választjuk ki.

Térjünk át a kivitelezésre. Valójában teljesen jó lett a grafika és a hangra sincs panasz, viszont nekem kicsit már túl retro lett a játék. (Persze ez lehet csak amiatt van, mert Crysis mellett nőttem fel) A menü és a felület egyszerű és pont azt a feladatot látja el amire hivatott.

Összességében ajánlom mindenkinek, aki egy kis repülésre és lövöldözésre vár, viszont ne várjunk tőle többit, mint amire hivatott. Számomra viszont egyértelműen túl lett árazva a játék, mivel 14,99 euró, ami a multiplayer mód nélkül kicsit sok.

Értékelés

70%

A játék pont azt nyújtja amit ígér. Megfelelő grafika, hang, élmény, viszont multiplayer hiányában kicsit drága.

DYSTORIA
70%
Translate »