Oldal kiválasztása

Destroy All Humans! (2020) – Játékteszt

Destroy All Humans! (2020) – Játékteszt84% XP84% XP
4 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

A remake hullám újabb elemeként megérkezett a 2005-ös cult classic játék, a Destroy All Humans! felújított változata is. Azt kell mondjam, hogy egy ilyen budget cím költségkeretéből kiemelkedően jó terméket kaptunk a Black Forest Games keze által. Szerencsére sikerült megtartaniuk az eredeti változat sötét humorát, és ezt végre részletes arc animációk is megtámogatják. A pusztítást az erősebb hardware és a modernebb motor jóvoltából sokkal részletesebben láthatjuk. Ami viszont a legkomolyabb változáson esett át, az a környezet részletessége és a látótávolság.

A játék az 1950-es évek sztereotípiákkal teli Amerikájában játszódik. Ide érkezik meg főhősünk, a Furon Empire egyik klónja: Cryptosporidium-137 (de a barátainak csak Crypto). A célja meghódítani a földet és minél több emberi DNS-t begyűjteni. Azok a lények, akik nem hódolnak be nekik, azokat semlegesítik. Pontosan ez lesz a feladatunk a story során. Erre a megfelelő fegyverarzenál is rendelkezésünkre áll. Egyrészt Crypto különféle fegyverei és elméje által használt képességei, másrészt pedig a repülő csészealj, ami szintén pusztító eszközökkel van tele.

Ahhoz, hogy ezeket a fegyvereket fejlesszük DNS-re lesz szükségünk. Ezeket többféle módon gyűjthetjük be: Crypto elméjének segítségével ledurrantjuk az áldozat fejét és felszedjük belőle a kiesett agyat; egy Anal Probe segítségével a hátsó felén behatolva kirántjuk az agyát; gyűjthető tárgyakat szedünk össze vagy az open world területeken különböző challengeket teljesítünk. Ezeket a központi hubként szolgáló űrben lévő anyahajón fejleszthetjük, ahonnan a küldetéseket is indítani fogjuk. Egyes küldetések lopakodásra késztetnek minket. Ezekhez egy GTA szerű „wanted level” társul. Szerencsére van egy HoloBob nevű képességünk, ami a 47-es ügynök átöltözéséhez hasonlóan egy emberi lény alakját adja ránk. 

A szinkron az alap játékból lett áthozva, de fel lett javítva a minősége, hogy a modernebb sztenderdnek megfeleljen. A szinkronszínészek között olyan neveket találhatunk, mint például Richard Steven Horvitz vagy J. Grant Albrecht. A random NPC-k gondolatait olvasva is érződik az a tipikus komikus hangvitel, ami az egész játék alatt végig kísér minket. Személyes kedvencem a rendőr agyának olvasásakor néha elhangzó gondolatmenet: ” Ha találnék egy cowboyt, egy indiánt és egy építkezési munkást, akkor alapíthatnánk egy énekes csapatot…”. De ha esetleg úgy szeretnénk upgradelni a hubban, hogy nincs elég DNS nálunk, akkor egy vicces utalást kapunk Madonna Material Girl című slágerére is.

A remaster az eredetiből kivágott/kimaradt Area 42 elveszett küldetését is tartalmazza. Ebben a küldetésben Crypto bejárja a 42-es körzet épületeit, információt szerez arról, hogy az emberek megpróbálják visszafejteni, hogyan is működik az egyik lezuhant űrhajó. Ezen felül még egy másik, erősen spoiler tartalmú felfedezést is tesz majd. A területet a nevadai 51-es körzet ihlette.

Értékelés

84%

Összefoglaló Ismételten megmutatta a THQ Nordic, hogy érdemes modernizálni a régi klasszikusokat, és hogy ki lehet hozni 30€-s árból is egy olyan játékot, ami megállja a helyét a piacon. A modern grafika mellett a felújított szinkron és a célzásrásegítés is sokat hozzá tesz a játékélményhez. A storyt végigjátszva még különböző open-world kihívásokat is teljesíthetünk további játékórákat kifacsarva még belőle. Mindenkinek ajánlom, aki szereti az 50-es évek sci-fi világát és a sötétebb humort.

84%
Translate »