Oldal kiválasztása

Destiny 2 – PC változat

Destiny 2 – PC változat
7 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

A játékról készült tesztünket itt olvashatjátok.

A PC port elég sok időt vett igénybe, de elég sok beállítási lehetőséget adott érte cserébe. Ugyan az ajánlott és minimum rendszerkövetelmények adottak, nem kell megijednünk, elég sok módon tehetjük játszhatóvá a játékot, ha esetleg nem rendelkezünk a megfelelő vassal.

Minimum követelmény

CPU

Intel: 3.5 GHz Core i3-3250 or 3.5 GHz Pentium G4560
AMD: 4.2 GHz FX-4350

GPU

Nvidia: 2 GB GeForce GTX 660 or 2 GB GTX 1050
AMD: 2 GB Radeon HD 7850

RAM

6 GB

Ajánlott követelmény

CPU

Intel: 3.4 GHz Core i5-2400 or 3.5 GHz Core i5-7400
AMD: 3.6 GHz Ryzen R5 1600X

GPU

Nvidia: 4 GB GeForce GTX 970 or 6 GB GeForce GTX 1060
AMD: 8 GB Radeon R9 390

RAM

8 GB

Négy alapbeállítással találkozhatunk: low, medium, high és highest. Ha ezzel nem vagyunk megelégedve, akkor ott a custom lehetősége, ahol ezeket mind kézzel állítgathatjuk az ízlésünk és grafikus teljesítményünk szerint. Felül közben folyamatosan nézhetjük, hogy mennyi vram-ra lesz szükségünk az adott beállítások mellett. Kezdjük is el a PC-n „szükséges” beállításokat sorban.

  • Előszöris a játék képes felismerni a gépünknek megfelelő beállításokat.
  • FPS capet állíthatunk VSync-el vagy megadhatunk egy 30-as vagy 60-as capet.
  • Az FOV állítható fel és le, alapértékben 85. Én személyszerint feltornáztam a maximumra, mert úgy volt kényelmes.
  • A render scale-t állíthatjuk egészen 200%-ig
  • Controllert támogatja, de emelett teljesen újra osztható billentyűkombinációink vannak
  • Mouse acceleration nincs

A low beállítások nem eredményeznek túl sok FPS bónuszt egy erősebb gép esetében, de a jelentős romlás miatt nem látom értelmét a csökkentésnek. Megjegyezném, hogy talán egy-két esetben estem le a stabil 60 FPS-ről Crucible meccsek alatt.

Kipróbáltam a játékot két, a minimum követelmények alatt lévő géppel (asztali és laptop). Low-on ~80% render scale mellett majdnem stabil 60 fps, de nagyon szolid 30 fps-t tartott úgy is, bár vizuális téren elég jelentős romlás-t kell elviselnünk.

A Battle.net integráció nagyon jót tett a játéknak (már csak a Blizzard bevonzó ereje miatt is), igazából zökkenőmentes launchot könyvelhettünk el (minimális sor és egy-két akadás). Pár dolog viszont zavaró: a clan roster nálam sosem tölt be, csak ha megnyitom->bezárom->megnyitom megint; nincs egy értelmes overlay a Battle.net klienshez, és az utóbbi napokban több embert is bannoltak overlay használata miatt; szimplán a kliensből nem csatlakozhatunk barátaink fireteamjébe (mint például ahogy a Steam esetében csatlakozhatunk a barátaink játékába).

Alapvetően meg vagyok elégedve a PC verzióval, a számos beállítási lehetőség sok, gyengébb géppel rendelkező játékos számára is megnyitja a lehetőséget, hogy véget nem érő kalandokba keveredjenek. A látvány és a hangulat azonban egy erősebb vas mellett hág a tetőpontjára. Vannak problémák természetesen, de semmi olyan, amit néhány javítás ne tudna megoldani. Néhány menüt átdolgozhattak volna „PC-sebbre”, mint például a Sparrow lehívása vagy a fireteamek kezelése. Sokkal több billentyű áll rendelkezésünkre, ki kéne használni őket. Reméljük a jövőben ez, és az ehhez hasonló apró javítások is bekövetkeznek.

 

Aktuális fórumtémák

Eseménynaptár

Translate »