Oldal kiválasztása

Cooking Simulator Sushi – DLC betekintő

Cooking Simulator Sushi – DLC betekintő

A Cooking Simulator 5 évvel ezelőtt jelent meg, és nagy sikernek örvendett, és ezt a mai napig megtartotta. Az évek során számos különböző minőségű DLC-t is kapott a játék: a Cakes and Cookies DLC-ben egy cukrászdát üzemeltethetünk, a Pizza címűben az olasz pizzériát, majd egy kicsit a hagyományostól eltérően kiadták a Shelter című DLC-t mely egy fallout inspirálta posztapokaliptikus világ konyhájába kalauzolt minket, ahol a húst magunknak kellett vadásznunk. A játék legújabb DLC-je és ezen teszt alanya a Sushi, ahol a japán gasztronómiába próbálnak egy bemutatót adni – több kevesebb sikerrel.

Feladatunk ezúttal egy sushi bár vezetése, személyre szabott alapanyagokkal, felszereléssel, konyhával és receptekkel. Nemcsak receptek alapján készíthetünk sushit, hanem magunk is kitalálhatunk újakat. A rizsfőzőn kívül új kések lesznek a legjobb barátaink.

A keleti konyha egy egzotikus kanyart ad a konyhában töltött napoknak, és számos új mechanikát vezet be, melyet el kell majd sajátítanunk. Nevezetesen a sushi összerakása, tekercsbe alakítása és annak szeletelése.

Azonban a Sushi konyha nem épp a legmegfelelőbb a kezdők számára: valahogy a játékra jellemző részletes és nagyon is szükséges tutorial, kimaradt a DLC-ből. Rajtunk múlik, hogy megtanuljuk, hogyan kell tekercset pörgetni, kezelni a rizsfőzőt és egy csomó más új dolgot. Na nem vagyunk teljesen magunkra hagyva, hiszen a telefonunkon elérhetőek „tutorial videók”, ezek azonban korán sem olyan hasznosak, mint egy tényleges tutorial. Ez viszont helyt ad annak a rendkívül vicces szituációnak, hogy a vendégünkkel szemben állunk és épp a telefonunkon bámuljuk a „hogyan készítsünk sushi tekercset” videót, miközben az általa rendelt, tekerésre váró étel ott pihen előttünk.

Annak ellenére, hogy 9 hónapon keresztül erősen reklámozták a Sushi DLC-t, úgy érződik, mintha befejezetlen állapotban jelent volna meg, hatalmas problémákkal. A játék hivatalos discord csatornáján a DLC saját szobájában az emberek nem magáról a tartalomról beszélnek, hanem egymástól próbálnak segítséghez jutni a számos problémára. Az egyik legdurvább hiba, hogy vannak olyan receptek, amelyek helytelenül lettek leírva, így, ha pontosan a leírás szerint készítjük el az adott sushi-t, akkor is hibás lesz. Ez borzasztó fényt vet egy amúgy remek alapjátékra és az eddig megjelent összes remek DLC-re.

Nem vet túl jó fényt ez a megjelenés arra sem, hogy az alapjáték folytatása, a Cooking Simulator 2 megjelenése is várható a következő hónapokban. Vajon azért érződik ennyire elhanyagoltnak ez a DLC, mert a fejlesztők a folytatásra koncentrálnak? Vagy csak szimpla hanyagság áldozata lett? A folytatás megjelenése és a fejlesztőcsapat hallgatása miatt nem tartom valószínűnek, hogy a jelenlegi hibák kijavításra fognak kerülni, így sajnos nem tudom ajánlani ezen DLC beszerzését senkinek.

Translate »