Oldal kiválasztása

Cologne – Játékteszt

Cologne – Játékteszt70% XP70% XP
6 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

A Wipeoutot mindenki ismeri, sok résszel rendelkezik közöttük az Omega Collectionnel, melyről a tesztünket már régebben olvashattátok, nem régiben pedig kapott egy teljes VR támogatást, ami hatalmas élmény azoknak, akiknek a gyomra bírja.

De ma nem erről lesz szó, hanem egy hasonló még is más játékról, öveket becsatolni mert itt a Cologne! A Nhneno Games 2018  Január 1-én kiadott steamen valamit, ami első ránézésre olyan, mintha a Tron című film játék verziója lenne. Ötletet meríteni belőle okos húzás, de nem szabad túlzásba vinni. Szerencsére a fejlesztők nem is vitték.

Éppen csak annyira hasonlít rá, hogy eszünkbe jut róla és ez így a tökéletes. Akár csak ha a Wipeouthoz hasonlítjuk, ugyan az a stílus így egyből beugrik, de közel sem mondanák olcsó koppintásnak. A játékban több móddal is találkozhatunk, amik három nehézségi fokozat közül vannak ellátva eggyel. Könnyű, közepes és nehéz, ugyan bele lehet jönni, ám a „nehéz” fokozat valóban kiérdemelte az elnevezést, mert már a középkategóriánál se sikerült nyernem egyik módban sem (a nehéznél örültem, hogy célba értem).

Milyen a három játékmód?

Track

Klasszikus verseny pálya kettő vagy akár három körrel, ahol aki elsőként fejezi be a köröket, nyer. Érdemes ezzel a móddal kezdeni és egy pályát többször is végig vinni, hogy hozzászokjunk az irányításhoz illetve az akadályok és segítségek „viselkedéséhez”

Sprint

A pontból B pontba ki jut el gyorsabban? Erről szól a sprint, ahol egy kacifántos pályán rengeteg akadállyal ellátva kell mindenki előtt célba érni. Ezt a módot, akkor javaslom ha már ismerős a motor kezelése és nem okoz gondot gyorsan reagálni a dolgokra.

Drag

Végül, az a mód amivel csak azok játszanak, akik szeretik kínozni magukat. Ugyanis itt nem elég, hogy tele van akadállyal, hogy kevés a segítség, de ráadásul még a sebességváltást is nekünk kell csinálnunk, ami egy normális versenyjátékban is kihívást okozhat a legtöbbünknek.

Szóval ez a három játékmód, ahol megmérethetjük magunkat, eltérőek még is mindegyikben van közös, mint említettem a Drag módban nekünk kell váltanunk sok egyéb mellett, nos ez a sok minden más dolog amire figyelnünk kell, nem csak ott de az összes módban jelen van.

Figyelnünk kell:

  • A motor melegen tartására
  • A motor hűtésére
  • Az üzemanyagra
  • Az akadályok átugrására (amik alkalomadtán mozognak)
  • Ütközés esetén a sisakunk betörik így a kép nehezebben kivehető

Úgyhogy igen, nagyon sok mindenre kell figyelnünk igen csak nagy sebesség mellett. De egyáltalán nem lehetetlen még ha annak is tűnik. Bele lehet jönni és egy sikeres verseny után bizony elönt minket a büszkeség érzése, még akkor is ha csak a könnyű nehézségi fokozaton értünk célba. Szóval a játékra magára nem lehet panasz, lefogja kötni a játékost. Mind emellett pedig a versenyeken nyert creditből fejleszthetjük motorjainkat, összerakhatjuk minden játékmódhoz egyedileg. Sőt még a karakterünket is személyre szabhatjuk, igaz nem sok látszódik belőle. Habár online találkozhatunk érdekes színkombinációkkal.

Tehát összességében egy jó, de nagyon nehéz játékot kapunk, ahol ha egy kis kihívásra vágyunk garantáltan megkapjuk. Az apró részletekre a háttereknél és a pályákon fordíthattak volna több figyelmet, de ettől még nem romlik a játék élmény.

<iframe src="//store.steampowered.com/widget/444740/" frameborder="0" width="100%" height="190"><!-- [et_pb_line_break_holder] -->#C1AE0D - Filmajánló színkódja

Értékelés

70%

Összefoglaló Nem egy Wipeout, de senki nem mondta, hogy a sikeres játékhoz annak kell lennie. A koncepció jó, a kivitelezés ügyes egyedül a nehézsége az, ami szerintem ront rajta. Illetve kicsit üresnek érződik a játék, az apró részletek mintha kimaradtak volna belőle.

70%
Translate »