Oldal kiválasztása

ASUS ROG Strix Go 2.4 vezeték nélküli gamerfejhallgató

ASUS ROG Strix Go 2.4 vezeték nélküli gamerfejhallgató80% XP80% XP
2 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Az ASUS már évek óta fontos szerepet játszik a játékosok életében. Legyen szó PC-s vagy konzolos kiegészítőkről, komplett hardverekről, a gyártó egyre nagyobb figyelmet szentel erre az ágazatra, elég csak arra gondolni, hogy milyen magas szinten próbálják kiszolgálni a mobiljátékosok igényeit is.

A Republic of Gamers vagy röviden ROG-termékcsalád részeként időről időre megpróbálják túllicitálni magukat kiváló minőségű, ámde elérhető árú megoldásokkal, így a ROG Strix Go 2.4 is pontosan ezt a vonalat követi, méghozzá a vezeték nélküli gamerfejhallgatók kedvelőinek legnagyobb örömére.

Lássuk, hogy mit kell tudni konkrétan erről a gamerheadsetről, melyet direkt úgy alakítottak ki, hogy az alkalmi és a keményvonalas játékosok egyaránt élvezhessék minden egyes tulajdonságát.

Egy majdnem mindennel kompatibilis gamerheadset

Amit már itt az elején ki kell emelnünk az ASUS ROG Strix Go 2.4 kapcsán, hogy a gyártó első olyan terméke, mely nem célzottan a PC-hez vagy egy konzolhoz ajánlott, hanem gyakorlatilag bármihez, amin manapság játszani lehet.

Ennek megfelelően az aktuális asztali konzolok és számítógépek mellett például hivatalos támogatást kapott részeként a Nintendo Switch is, de akkor sem vall kudarcot, ha egy okostelefonhoz, akár éppen egy ASUS ROG Phone gamertelefonhoz csatlakoztatnánk.

Ezt a sokoldalúságát pedig multifunkciós tulajdonságokkal ötvözi a termék, hiszen azon túl, hogy vérbeli gamer headset, nagyszerű megoldás zenehallgatáshoz, filmnézéshez, de akkor is prémium hatásokkal kecsegtet, ha online csevegésekhez, videóhívásokhoz használnánk.

Nem meglepő ennek fényében, hogy a termék rengeteg díjat és elismerést kapott már korábban, így például a hazai Tesztplussz magazin nagy vezeték nélküli fejhallgató tesztjében is előkelő minősítéssel végzett.

Tipikus termékdizájn, de kényelmes és stabil kialakítás

Amennyiben szemügyre vesszük az ASUS ROG Strix Go 2.4 vezeték nélküli gamerfejhallgatót, már akkor is rögtön felismerhető, hogy melyik gyártó áll mögötte, ha nem láttuk korábban a dobozát. A feliratozás mellett ugyanis olyan külső sajátosságokkal rendelkeznek az ASUS termékei, hogy azokat le sem tudnák tagadni.

Szerencsére nemcsak a sajátos stílusjegyek elragadók, hanem maga a kialakítás, a kényelem, a stabilitás sem vallanak kudarcot. A fejhallgató például elforgatható fülkagylókat kapott, az eszköz pedig összecsukható, így könnyedén belefér abba a keménytokba, amiben bárhová könnyedén magunkkal vihető – méghozzá a kiegészítőkkel együtt.

A fülpárnák egyébiránt nagyon kényelmesre sikerültek, teljes egészében lefedik a fület, kellemesen puhák, a műbőr borításnak hála pedig hosszabb távon sem okoz problémát az eszköz viselete, nem izzad bele a fej, megfelelően szellőzik, sőt kíméletes is a bőrünkhöz.

Maga a fejpánt mindehhez kellően masszív, az ASUS elengedte a gumis vagy olcsó és gyorsan meghibásodó fémdrótos szerkezetet, és inkább egy meglepően masszív összhatású, fém tolósínre épülő alternatívát tervezett. Ez a gyakorlatban talán túl hagyományosnak tűnik, ellenben meglepően stabil is.

Dacára az összehajtható kialakításnak és a több óra játék után is kényelmes párnáknak, olyan tökéletesen illeszkedik szinte minden fejformához, hogy rendkívül stabil és kényelmes marad még heves mozdulatok esetén is. Hogy mindehhez pusztán 360 grammos össztömeg tartozik, csak hab a tortán!

Amit itt negatívumként ki kell emelni, hogy a termék borítása sajnos a legtöbb helyen nagyon gyűjti a zsíros ujjlenyomatokat még kézmosás után is, így ha szeretjük mindig makulátlan állapotban tudni a fejhallgatónkat, akkor rengeteget takaríthatjuk majd.

Gépi tanulással ellátott mikrofon

 Mivel egy gamerheadsetről beszélünk, alapvető elvárás hozzá kapcsolódóan a megfelelő mikrofon. Ezen a téren egyáltalán nem fukarkodott az ASUS, hiszen a készülék egy jack csatlakozóval ellátott, extra popfilteres borítással büszkélkedő megoldással rendelkezik, mely azon túl, hogy rendkívül tiszta hangot képes továbbítani, egy további érdekességgel büszkélkedhet.

 Ez nem más, minthogy a mikrofont gépi tanulással vértezték fel, vagyis egy külön mesterséges intelligencia gondoskodik arról, hogy tulajdonképpen használatról-használatra egyre jobb teljesítményt biztosíthasson.

 Azon túl, hogy kétirányú rögzítésre képes, a mikrofon 100 és 8000 Hz közti tartományban tud dolgozni, az AI-ra épülő zajszűrése pedig annyira fejlett, hogy garantáltan kiszűri a háttérzenét, a billentyűzet és az egér kattogását, egyszóval minden olyan háttérzajt, ami esetleg zavarhatná a tiszta kommunikációt.

 Érdekesség, hogy amennyiben zavarna minket a lecsatolható külső mikrofon, akkor nem muszáj használnunk, mert a headset egy beépített típussal is rendelkezik, mely szintén támogatja a gépi tanulást, de közel sem rendelkezik olyan fejlett funkciókkal.

Szükség esetén vezetékről is működik

 Bár alapvetően egy vezeték nélküli fejhallgatóról beszélünk, az ASUS ROG Strix Go 2.4 azonban nagyon sok tekintetben igényel vezetéket. A tartozék USB-C-kábel például közel sem csak a töltést szolgálja, hanem például közvetlen összeköttetést nyújthat egy okostelefonnal, mely verhetetlen hangminőséget és üzemidőt biztosít számára.

 Természetesen vezeték nélkül sem rossz az ASUS fejhallgatójának teljesítménye, az 1800 mAh-s akkumulátor egyetlen töltéssel akár 25 órányi szolgálatra elegendő energiát tud tárolni, a gyorstöltés funkciónak köszönhetően pedig elegendő mindössze 15 perc ahhoz, hogy újabb 3 óráig használhassuk. Igazi gamer-barát számok ezek.

 Ezenfelül a kombinált csatlakozásnak hála könnyedén csatlakoztatható a headset a csomagban elhelyezett 1,2 méteres jackkábellel a számítógéphez, a telefonhoz vagy éppen a kontrollerhez, ha lehetőség van rá.

Bluetooth? Felejtsük el!

 A jó minőségű vezeték nélküli fejhallgatók egyik fontos ismérve már egy ideje, hogy nem Bluetooth technológiára épülnek fel. Az ASUS ROG Strix Go 2.4 is ebbe az előkelő közegbe tartozik, ezt pedig már a termék neve érzékelteti, hiszen a magas szintű jeltovábbítást ebben az esetben is 2,4 GHz-en működő rádiófrekvencia látja el.

 Köztudott, hogy ez olyan minőséget, stabilitást és biztonságot nyújt játék közben, amire a Bluetooth szabvány ebben az állapotában egyáltalán nem képes, még akkor sem, ha a legutóbbi generációt alkalmazzuk hozzá.

 Hogy a kapcsolat stabil maradjon, azt rögtön két antenna biztosítja, valamint egy olyan Type-C csatlakozós vevőegység, mely gyakorlatilag bármivel, akár még okostelefonnal is képes együttműködni, illetve 20 méteres hatótávon belül teljesen tiszta, megszakításoktól mentes hangot biztosítani a felhasználók számára.

 A beérkező hangot ráadásul 32 ohm impedanciával ellátott, 40 mm-es Essence meghajtók dolgozzák fel, melyek elképesztő minőséget és részletességet nyújtanak az extrém mélyeknek és a magasaknak egyaránt is, miközben maximálisan kielégítik a Hi-Res Audio minősítéshez kapcsolódó követelményeket.

Egyszerűen kezelhető gombok

 Mivel egy vezeték nélküli megoldásról beszélünk, ezért talán nem meglepő, hogy az ASUS ROG Strix Go 2.4 fülkagylói tele vannak gombokkal, egészen pontosan a baloldali modul tölti be a vezérlőpult szerepét.

 Itt találhatjuk például a bekapcsológomb mellett a vezetékes és vezeték nélküli megoldás közti váltás csuszkáját, illetve a speciális hangerőszabályozást, mely pozitív és negatív irányban kattintható. Érdekessége, hogy minden esetben visszatér a középállásba, tehát nem lehet véletlenül maximálisan fel- vagy letekerni a hangot, ami játék közben okozhat kellemetlenségeket.

 A hangerő szabályozása mellett ez a gomb ad tájékoztatást a mikrofon ki- és bekapcsolásáról is – ehhez ütközésig kell billenteni a kapcsolót. A rendszer nagy negatívuma, hogy a hang állításakor minden esetben hangüzenet tájékoztat minket, ami kifejezetten zavaró. Bár szoftveres formában kikapcsolható, ezt a beállítást azonban nem tudjuk véglegesíteni, minden esetben újra és újra meg kell tenni.

Erőteljes szoftveres támogatás

 Természetesen az ASUS gondoskodott róla, hogy a fejhallgató a kényelem, a jó hangminőség és az erőteljes biztonsági funkciók mellett – még túlfeszültség elleni védelem is van benne – szoftveres szempontból se valljon kudarcot.

 Utóbbi kapcsán azonban vannak korlátozások, így a headset például kizárólag PC-hez történő csatlakoztatás esetén, de rengeteg szoftveres beállítást kínál nekünk – hála az ASUS Armorynak, mely elképesztően sok lehetőséget ad a felhasználók kezébe.

 Itt tudjuk állítani a fentiekben említett hangerő jelzésének ki- és bekapcsolását, módosíthatjuk a hangszíneket, deaktiválhatjuk a zajszűrést, egyszóval teljes egészében testre tudjuk szabni a fejhallgatót, ami rendkívül nagy figyelmesség volt a gyártó részéről.

Összességében egy igazi ár-érték arány nyertes

 Ha teljes egészében vizsgáljuk az ASUS ROG Strix Go 2.4 gamerfejhallgatót, akkor határozottan kijelenthetjük, hogy egy kiváló ár-érték aránnyal rendelkező megoldásról van szó, lévén elérhető árcédulája ellenére kifejezetten magas minőséget nyújt.

 Mindez nemcsak a kialakításra vagy a termékdizájnra, hanem a hangzásminőségre egyaránt igaz állítás, méghozzá úgy, hogy hibái és hiányosságai gyakorlatilag mind élhetők maradnak, de legalábbis egyáltalán nem okoznak akkora kellemetlenséget, amit ezért az összegért ne néznénk el neki.

 Merthogy az ASUS fejhallgatója prémium minőséget kínál a legdrágább headsetekhez viszonyítva bárkinek elérhető áron. Bár az RGB fények kedvelői csalódhatnak benne, hiszen ezúttal ilyesmiről nem beszélhetünk, aki azonban egy igazán sokoldalúan felhasználható gamer fülest szeretne magának, mely gyakorlatilag minden helyzetben megállja a helyét, akkor a ROG Strix Go 2.4 nem okoz majd csalódást.

ASUS ROG Strix Go 2.4

80%

Összefoglaló Ajánlott játékhoz, filmekhez, zenékhez, általános vagy professzionális tartalomfogyasztáshoz, de akkor sem hagy minket cserben, ha online tanuláshoz vagy otthoni munkavégzéshez keresnénk makulátlan minőséget.

80%
Translate »