Oldal kiválasztása

Adore – Játékteszt

Adore – Játékteszt73% XP73% XP

Az Adore a brazil indie stúdió, a Cadabra Games játéka, amelyben különféle lényeket gyűjtve ARPG harcokat vívhatunk egy roguelike rendszerben. Történetünk Gaterdrik világában játszódik, ahol Draknar, a lények istene meghalt és egy átok sújtja a világot. A világ megmentéséhez főhősünk, Lukha, aki egy kezdő adorer megpróbálja legyőzni Ixer-t, Draknar gyilkosát és feléleszteni a halott istent.

A hasonló játékokkal ellentétben itt valós idejű csaták zajlanak. A karakterünk, Lukha csupán gyűjti, fejleszti és irányítja az állatokat, de ő maga nem képes harcolni. Ezeket taktikusan megidézett lényeivel teszi. Egyszerre négy lényt tudunk kiosztani magunk mellé egy küldetés során, amelyeket Lukha staminájának felhasználásával hívhatunk elő. A lényeink képességeinek és a közöttük lévő szinergiák kihasználása lesz a játék fő mechanikája, amely segít majd az egyre nehezedő aréna harcok megnyerésében.

A szinergia rendszer a csapatunkat alkotó lények típusa alapján működik. A lényekhez különféle esszenciákat rendelhetünk, amelyek képességeket adnak nekik. Az esszencia típusa meghatározza, hogy a kapott képesség milyen típusú lénnyel együtt lép életbe. Például egy lény szinergiáját Nature esszenciával megtanítva akkor használhatjuk, ha van egy Nature típusú lény a csapatunkban. Ezen felül a befogott lényeknek különböző traiteket is feloldhatunk, amelyek még tovább növelik harci képességeiket.

A karakterünk fejlesztése és befogott lényeink menedzselése az egy központi zónában játszódik. Itt vesszük majd fel a küldetéseket és vásárolhatunk különféle segítő tárgyakat is Lukha számára. Főzés is rendelkezésre áll számunkra, ahol különféle alapanyagokat kombinálva készíthetünk bónuszt adó ételeket. Innen kiindulva mehetünk Diablo-szerű dungeon runokba, ahol aréna harcokon keresztül juthatunk el a zóna végét jelentő jutalomig. A különféle környezetek változatosságot jelentenek a runok alatt, de ahogy haladunk előre gyorsan ismétlődővé válik a játékmenet.

Értékelés

73%

Összefoglaló Szórakoztató lénygyűjtögetés és csapat kombinálás; könnyen megtanulható izometrikus nézetű csaták; egyszerű, de látványos grafika; ismétlődő játékmenet és nem túl változatos küldetés célok.

73%
Translate »