Oldal kiválasztása

Save The Ninja Clan – játékteszt

Save The Ninja Clan – játékteszt70% XP70% XP
7 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

A PS Vita kétség kívül hosszúra húzza hattyúdalát. A Sony méltatlanul sanyargatott konzoljára még mostanában is csurran-cseppen pár olyan cím, ami láttán az elkeseredett tulajdonos előveszi masináját. Ilyen a Save The Ninja Clan is, amelynek kipróbálására nem is tudnék jobb gépet elképzelni, mint a PS Vita.

A játék története voltaképp megegyezik magával a címmel, egyértelműen azért került a játékba, hogy legyen, így ne számítsunk másra, mint egy alibi mesére társak kiszabadításáról és a klán egyesítéséről.

Tehát térjünk rá magára a játékra. A Save The Ninja Clan egy vérbeli platform játék, amely képes komoly kihívások elé állítani a játékosokat. Három ninjával kell átküzdenünk magunkat az akadályok és ellenségek sokaságán, amelyek közül mindegyik egy-egy sajátos képességgel bír. Egyikük jobban tud ugrani, mint a többi, a másik gyorsabb társainál, a harmadik pedig képes a rendkívül gyors helyváltoztatásra. Játék közben szabadon váltogathatjuk őket annak megfelelően, milyen kihívás elé állítanak minket az adott helyzetben.

Gyakran kell is váltogatnunk, ugyanis a játék rengetegszer képes felborzolni az ember idegeit, így folyton résen kell lennünk. Nem elég keresztüljutni a csapdákon és legyőzni az egyszerűbb ellenfeleket, időnként gonosz fő ellenfelekkel is meg kell küzdenünk.

Azonban, mint a legtöbb platform játék esetében, legnagyobb riválisunk maga az idő. Hiszen a versenyszellemnek hála a „Gyorsabban és ügyesebben!” jegyében akkor lesz igazán elégedett az ember, ha mindent a lehető legrövidebb idő alatt teljesít. Ebben van segítségünkre a visszajátszás lehetőség, aminek hála kielemezhetjük hibáinkat, felépíthetjük stratégiáinkat, de akár egy-egy remekbe szabott mozdulatunkat is újra átélhetjük. Ráadásul a játék tömve van bónuszokkal és rejtett helyekkel, így a felfedezés öröme is hajtja a játékost, hogy újra és újra nekirugaszkodjon a küzdelmeknek.

Kinézet és hanghatások terén a játék eléggé minimalista, a kétdimenziós platformok jellegzetességeivel, nincs semmi olyan az arcunkba tolva, amit kiemelkedőnek tartanánk, ugyanakkor az is igaz, hogy semmi zavaró, felesleges körítés nem került a játékba, így teljes mértékben a feladatunkra koncentrálhatunk.

A maga 4-5 órás játékidejével – ha nem számítjuk az újra játszást és a tömérdek elérhető apróság felkutatását – és nevetségesen alacsony árával a Save The Ninja Clan bőven hozza a kötelezőt sőt, még annál is többet, hála a kellően magas ösztönzésnek és pörgős játékmenetnek. Újfent érdemes tehát elővenni a Sony utolsó kézikonzolját, hogy akár csak pár röpke menetig, de segítsünk a három kis ninját újra összehozni társaikkal.

Értékelés

70%

Összefoglaló A maga 4-5 órás játékidejével – ha nem számítjuk az újra játszást és a tömérdek elérhető apróság felkutatását – és nevetségesen alacsony árával a Save The Ninja Clan bőven hozza a kötelezőt sőt, még annál is többet, hála a kellően magas ösztönzésnek és pörgős játékmenetnek. Újfent érdemes tehát elővenni a Sony utolsó kézikonzolját, hogy akár csak pár röpke menetig, de segítsünk a három kis ninját újra összehozni társaikkal.

70%

Aktuális fórumtémák

Eseménynaptár

Translate »