Oldal kiválasztása

Ultimate Marvel vs. Capcom 3 (Vita) – Játékteszt

Ultimate Marvel vs. Capcom 3 (Vita) – Játékteszt
9 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

A Capcom másodjára hasznosítja újra a tavaly megjelent Marvel vs. Capcom harmadik részét, az ősszel boltokba került Ultimate kiadvány ugyanis a Vita egyik nyitócímeként a nagykonzolok után a Sony új handheldjére is tiszteletét tette.

A Marvel vs. Capcom második része után közel egy teljes évtizedet kellett várnunk a folytatásra, a tavaly év elején megjelent harmadik rész óta azonban a japán csapat már második alkalommal nyúl vissza a két univerzum keresztezéséből született bunyós játékához. Tavaly novemberben dobozos formában, az Ultimate kiadvány személyében kapott bővített változatot a játék, s a Vita múlt heti premierje alkalmából ugyanezen verzió sorakozott fel a nyitócímek soraiba, igaz, itt is némi bővítéssel és változtatásokkal színezve.

 

Ami azonnal fel fog tűnni, hogy az Ultimate Marvel vs. Capcom 3 Vitás verziója azonnal elérhetővé teszi mind a negyvennyolc bunyóst, ráadásul ingyenes extraként megkapjuk a Heroes and Heralds módot, így a tartalmas offline, és a még tartalmasabb online kihívások mellett igazán széles választék garantálja, hogy hetekig, vagy akár hónapokig a zsebbunyóval fogjuk eltölteni szabadidőnket. Ami szintén újdonság, az a Touch mód, ezt azonban még a kezdő játékosok számára se ajánljuk, élvezeti faktora ugyanis a nullához konvergál. Ahogy a játékmód neve is sugallja, a Vita érintőképernyőjére bökve, egyetlen "gombnyomásra" csalhatunk elő különböző kombókat, ezzel teljesen ledegradálva a sikerélményét. A Sony képességeit egyébként mindössze ebben a szekcióban aknázza ki a játék (itt is csak az érintőképernyőre korlátozva), így például a menük között is csak a hagyományos módon tudunk böngészni.

 

A játékmódok tekintetében a Touch mód mellett kapunk még egy Mission módot, ami tulajdonképpen a helyi tutorialnak felel meg. Itt karakterenként kisebb minicsatákban ismerhetjük meg a különböző szereplők képességeit. Az itt megtanultakat az Árkád porcióban tudjuk tökéletesíteni és finomítani,  míg a PlayStation 3-ra és Xbox 360-ra külön fizetős DLC formájában letölthető (Vitán alapból, ingyen elérhető) Heroes and Heralds módban különböző extra képességeket kínáló kártyákat gyűjtögethetünk a jó vagy a gonosz oldalán.

 

Az Ultimate Marvel vs. Capcom 3 legalább olyan pazar látványt ígér Vitán, mint az Uncharted: Golden Abyss vagy a WipEout 2048. A Nintendo 3DS-en a Super Street Fighter 4 3D Editiont és a Resident Evil: Revelations-t is meghajtó MT Framework handheldes változata stabilan hozza a 60 FPS-t, s a nagykonzolokon már jól megszokott színgazdag körítést, igaz ennek azért ára is volt. A háttérben ezúttal kevesebb az animált felület, illetve a Hyper kombók is veszítettek a környezetre gyakorolt hatásuk effektjeiből, de a nagyon pergős, tényleg pillanatok alatt letudható mérkőzések hevében erre figyel legkevésbé az ember.

 

A cross-univerzum bővített verziója elsőre a szokásos rókabőrnek tűnhet, s ha tartalmi oldaláról közelítjük meg a kérdést, nem is lehet vitába szállni a feltevéssel, de ha eddig nem volt lehetőséged kipróbálni az Ultimate Marvel vs. Capcom 3-at, vagy elkötelezett rajongója vagy a sorozatnak, s út közben is kedvenc hőseiddel szeretnéd online gyepálni a versenytársakat, akkor mindenképpen érdemes áldozni (akár másodszor) a játékra, mert messze kiemelkedik a nyitócímek kínálatából.

 

A tesztpéldányt partnerünktől, a Konzolvilágtól kaptuk. Köszönjük!

 

Értékelés: 8/10

Translate »