Oldal kiválasztása

Mit kérjek karácsonyra? – Battlefield 1: In the Name of the Tsar

Mit kérjek karácsonyra? – Battlefield 1: In the Name of the Tsar
7 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

A 2017-es év végén mit tehetne az ember a saját karácsonyfája alá (vagy egy szerettünké alá) ?! Engedjétek meg, hogy előbb megosszak valamit… .

Minden évben, amikor közeleg a karácsony,  bizsergő hangulatba kerülök, és belém hasít a gondolat ”Melyik csúnya pizsamám vegyem fel az idén ?”. Persze minden esetben csak a „vessünk egy pillantást a Steam Winter Sale-re” felkiáltás után.

A gamer-lelkem kényeztetve érzi magát, amikor az év legnagyobb ünnepe, ill. egész tél alatt egy hasonló atmoszférájú és témakörű játékkal töltheti időt. Amíg az első bejglit nem követi a második és így tovább. Megpróbálom egy kis csokorba összeszedni az ezzel kapcsolatos élményeket.

A felidézés nem lesz kronológiailag pontos. 2004 telén vettem meg életem egyik legdrágább szoftverét, a Killzone első részének a gyűjtői kiadását. Ami akkoriban egy Deák képével ellátott valuta volt, plusz még egy Mátyás király. Rajongtam a benne található küldetésekért, amelyek havas terepen játszódtak, és az egy darab havas multis térképért.

A WoW szintén ide sorolható („csak” 4 évig voltunk együtt) a megrendezett karácsonyi ünnepi eseményeivel és persze a hógolyózás végett. Ez sokkal inkább egy közösségi dolog volt. Klántársakkal együtt megosztani az élményeket mindig jó érzés. (Még hogy nem alakulhatnak ki online barátságok…na mindegy ez egy másik téma!).

 

A Call of Duty mindenhol ott van, innen sem hiányozhat. Ismerős valakinek a Winter Crash térkép a Modern Warfare első részéből ? Semmi különleges nem volt benne, csak a Crash-en lecserélték a textúrákat havasra, és feldíszítették, meg volt egy nagy fenyő a lezuhant csapatszállítónál. Mégis: amíg el nem olvadt a hó, addig nem voltam hajlandó más pályán játszani.

 

Írhatnék még a Company of Heroes 2-ről és a The Division poszt-apokaliptikus karácsonyáról, de inkább rátérek arra, hogy személy szerint mit ajánlanék az idei téli időszakra.

Ha szereted a havat, és netán ráismersz magadra a fentebb leírtak alapján, akkor a Cár nevében ajánlom a címben is látható Battlefield 1 DLC-t. Egyáltalán nem a karácsony fog felidéződni elsőre, de a hozzátartozó évszak kiválthat hasonló érzéseket. A hat hatalmas térkép mindegyike a fehér csapadékkal fedett. Átmasírozhatunk többedmagunkkal a hóviharral támogatott cári kastély területén és magán az épületen is, vagy akár a téli naplemente által megvilágított Volga folyó partszakaszán gubbaszthatunk egy lövészárokban, és várhatjuk az éppen arra tévedőt.

 

Hangok terén van egy kis extra, hiszen a hófödte felületekről tompábban verődik vissza a fegyverropogás. Az új fegyverek is balanszban vannak a régiekkel. Tehát, minden kétséget kizáróan a Dice most is, mint mindig nagyon magas minőséget tett le az asztalra.

Tudom, hogy nem egy teljes játékról beszélünk, de ettől függetlenül melegen ajánlom a téli hideg, de annál ünnepélyesebb napokra.

Translate »