Oldal kiválasztása

Megújul a Steam UI?

Megújul a Steam UI?
5 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Alden Kroll ‏ (@aldenkroll), a Valve egyik UI designere Twitter bejegyzésében jelezte, hogy valószínűleg nem vettük észre, de frissítették a Steam About oldalát, ahol a szolgáltatásokról kaphatunk információkat.  A MAC logó mellett a Steam kliens debian telepítőjét is megtaláljuk, amit (gondolom a SteamOS miatt) a Steam kliens modern logója jelképez.

Az alábbi loopolt videó látható a frissített oldalon, ami erősen teaseli az új kinézet elrendezését.

Meglepő, hogy épp most, az EPIC Store térhódítása idején jelentenek be ilyesmit, de ha belegondolunk ez már egy hosszabb folyamat eredménye volt. Az egész az új Steam Friends rendszerrel kezdődött még tavaly júniusban, ami kisebb-nagyobb hibák után végül a Steam kliens alapértelmezett rendszere lett. Ezzel együtt minimálisan, de a webes felület is megújult, hogy egyezzen az új chat felülettel, és pár moduljába a Big Picture módba is beszivárgott.

De még a felújított chatnél is régebbre nyúlik vissza a SteamU (Steam Universal) névre keresztelt két kép, amit a SteamDB leakelt még 2017. febr. 1-én ahol egy teljesen átdolgozott UI látható. A stílusa nagyon hasonló a már megérkezett Friends részhez, így valószínűleg ez is egy work-in-progress anyag lehetett. Azóta semmilyen megerősítés vagy újabb kép nem került elő erről.

Aki nem jártas a PC piacon, az is láthatja, hogy az EPIC Store térhódítása miatt minden más digitális piac próbál versenyképes maradni. Ugyan nem mondanám vásárlóbarát stratégiának, amit az EPIC művel, de mindenesetre változásra készteti a vetélytársakat. Ha saccolnom kellene, akkor a Steam most minél hamarabb kidobja az UI reworköt, és rákapcsol a SteamOS (aminek az alapértelmezett felülete lesz ez) és Linux integrációjára (aminek a natív supportja már így is jelentős).

Translate »