Oldal kiválasztása

Nintendo Switch – összefoglaló

Nintendo Switch – összefoglaló
7 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Lezajlott a Nintendo Switch bemutatója, és kijelenthetjük, hogy a Nintendo visszatért!

Rettentően vártam már a Nintendo Switch bemutatóját, és nem kellett csalódnom, sőt, egészen elképesztő show-t hoztak össze a japánok. Kijelenthetjük, hogy a Wii U csalódása után újra visszatértek mint a konzolpiac fontos szereplője.

Nintendo Switch:

Első körben nézzük magáról a gépről, ami kiderült. De szerintem két dolog érdekel mindenkit, a megjelenése és az ára. A konzol március 3-án jelenik meg, 300 dolláros áron (Magyarországon 99ezer Ft körül lesz kapható). A régiózár ment a kukába, ez egy fantasztikus hír volt, DE az online multiplayer rész fizetős lesz, hasonlóan PS-nél és Xboxnál tapasztaltakhoz. Az induláskor ingyenes lesz, de ősztől már fizetni kell érte (várhatóan akik fizetnek, egyedi akciókat fognak kapni, ingyen játékokra kevesebb az esély).

Háromféle stílusban használhatjuk majd a Switchet:

  • Tv mód: ez a klasszikus, a Switch a dokkolóban van, és tévét nézve játszunk.
  • Tabletop mód: tabletként használjuk, a Joy-con kontrollereket levesszük, és valakivel együtt játszunk.
  • Hordozható mód: mint a 3DS esetében is utazáskor, tabletként használjuk, és egyedül játszunk valamivel.

Az egyik sarkalatos pont az akkumulátoridő, ami kifejezetten üdítő lett: játéktól függően 3,5-6,5 óra lehet. A konzol USB-C-csatlakozót kapott, és így tölthetjük.

Ha esetleg többen szeretnénk offline játszani, akkor Wi-Fi-n keresztül összeköthetjük a Switcheket, legfeljebb nyolcat, és innentől mindenki a saját tabletjét nézve játszhat.

A Joy-con kontrollerekről  senki sem gondolta volna, hogy ennyi mindent rejtenek magukban. Mind a két kontroller egymagában is teljes értékűnek számít, könnyen lehet majd vele kezelni a Switchet, akár egy kézzel is. Nagyon precíz, úgynevezett HD rezgőmotorok vannak bennük, amelyek teljesen új élményt adnak a játékokhoz. Mind a két Joy-con végén IR kamera található, ami képes kézjeleket olvasni, és lesznek is olyan játékok, amelyek erre épülnek. A jobb oldali Joy-conon található lesz egy házgomb, ami a menübe vezet majd vissza minket, de az NFC-érzékelő is ott helyezkedik el. A bal oldali kontrolleren található kis, kör alakú gomb megnyomásával képeket készíthetünk a játékból. Megjelenéskor nemcsak szürke, hanem színes kontrollerek is elérhetőek lesznek.

Mit rejt a doboz? 

Ez a tökéletes kérdés, ha arra vagyunk kíváncsiak, hogy ha megvesszük a konzolt, mit kapunk hozzá. Azt tudni kell, hogy két csomag lesz, az eltérés annyi, hogy az egyikhez színes Joy-con kontrollereket kapunk. Ezenfelül van maga a konzol, a dokkoló, a csuklópánt a Joy-conokhoz, töltő, HDMI-kábel. Gondolom, lesznek majd olyan csomagok, amelyekhez játékokat adnak. A Pro kontroller külön lesz megvásárolható.

A játékok
A Nintendo Switch legsarkalatosabb pontját a játékok jelentik. De ezen a téren is elképesztő volt a show, ennyit ritkán vigyorgok, mint amikor megláttam a címeket és a kiadókat, hogy miket hoznak majd el a Switchre.

1-2 Switch:

Ez egy játékcsomag lesz, amiben sok-sok kisebb arcade játék található majd meg, és mindegyik a Joy-con sajátos mozgásérzékelésére épül. De egyedi inkább attól lesz, hogy nem kell kijelzőt néznünk, hanem a másik játékost, az ő mozgására kell válaszolnunk. Igen, ez egy tipikus partycím lesz. Március 3-án érkezik.

Arms:

Ez egy kifejezetten érdekes verekedős játék, szintén a Joy-conra épül. Minden karakternek hosszú, rugós keze van, és erre épülve más-más képességekkel bír. Gyors ütemű, reflexre épülő verekedős játék lesz, ahol jól kell reagálnunk a másik félre. Lesz offline, online mód és osztott képernyő is. 2017 tavaszán érkezik.

Splatoon 2:

IGEN! Nem egy sima port érkezik Switchre, hanem egy folytatás. Szebb látványvilággal (bár az első se volt csúnya), új és továbbfejlesztett fegyverekkel, a karaktereink még részletesebben ruházhatóak lesznek. A pályákák újak, de a hangulat és a játékmenet a régi marad. 2017 nyarán érkezik.

Super Mario Odyssey:

Ez egy viszonylagos meglepetés volt, persze borítékolható volt az új Mario-játék, de nem erre számítottunk. A látványvilága teljesen elképesztő, kapunk valóságos helyszínt, de a tipikus Mario-világok is szerepelnek majd benne. A másik érdekessége, hogy a sapkánk „élni” fog, és nagyon sok helyen ki tudjuk ezt majd használni. 2017 végén érkezik.

Xenoblade Chronicles 2:

Itt a videón kívül semmi mást nem kaptunk, de már így is lenyűgöző a látványa, és hatalmas játék lesz, minden értelemben.

Fire Emblem Warriors:

Erről se tudunk meg semmit, a videó se segít, hogy mi lesz. Klasszikus JRPG? Vagy egy verekedős játék? Majd kiderül.

Már most, több mint 80 játék áll fejlesztés alatt a külsős fejlesztőknél, és kaptunk egy kis ízelítőt is. Lássuk, mikre számíthatunk!

  • Square Enix: Dragon Quest X és XI, valamint a Dragon Quest Heroes 1-2 is érkezik. Valamint egy új játékot is promóztak, a Project Octapath Travellert. Ez egy régi vágású, keményebb JRPG lesz.
  • Atlus: Shin Megami Tensei, UE4 fogja hajtani, többet nem tudunk róla.
  • Bethesda: Érkezik a Skyrim, semmi több.
  • Grasshopper Manufacture: A No More Heroes hőse, Travis visszatér egy vadonatúj játékban.
  • EA: Na, ők nem tudom, mit kerestek ott, bejelentették a FIFA-t. Nem volt nagy üdvrivalgás, ennél többre számítottam volna tőlük.

The Legend of Zelda: Breath of the wild:
ÉDES JÓ ISTENEM! A Switch nyitócíme lesz, de ha ez nem elég, olyan előzetest kaptunk a show végére, hogy a fal adta a másikat. Ha ezt megnézve nem akarsz Switchet venni, akkor valszeg sose fogsz! Március 3-án érkezik.

A bemutatón ennyi minden volt, illetve egy videó, amelyben megmutattak még pár játékot, de azokkal egy külön cikkben szeretnék foglalkozni, mert a hétvégén nagyon sok játékot részletesebben is bemutatnak. Illetve egy hosszabb összegzéssel is készülök arról, hogy mit is várok a Nintendótól és a Switchtől.

Translate »