Oldal kiválasztása

Super Mario Maker 3DS – Játékteszt

Super Mario Maker 3DS – Játékteszt
7 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

A Mario Maker már meghódította a Wii U-t. De képes lesz ugyanerre Nintendo 3DS-en?

A Mario Maker Wii U-n hatalmas siker lett, talán a Nintendo sem számolt arra, hogy ennyire szeretni fogják az emberek. Számtalan pályát csináltak már, és a lista folyamatosan bővül, így sejthető volt, hogy megpróbálkoznak egy Nintendo 3DS-verzióval. De hogy mennyire sikerült a portolás? A tesztből kiderül.

A játék nem dob minket a mélyvízbe, egy tutoriállal kezdünk (amit kihagyhatsz, ha már játszottál a Wii U-verzióval), és szépen lassan megtanít mindenre. Elsőre mindig egy pályán vezet minket végig, majd megismertet minket az egyes elemekkel, hogyan is működnek, hogyan érdemes rakni, illetve miken lehet változtatni. Ezért jár a jó pont, hogy egy ennyire alapos tanító részt raktak bele (igaz, a szóviccek sok esetben fárasztóak).

A fentiekből kiderül, hogy a játék nem egy előre elkészített Mario-játék, hanem itt szabadon alkothatunk pályákat, persze van egy Super Mario Challenge rész, ami nagyon sok pályát tartalmaz, a nehézség is erősen ingadozik, bőven akad benne kihívás. De vissza a pályaalkotáshoz: a játék alapja az, hogy elkészítsük saját Mario-pályáinkat, amelyeket összefűzhetünk, és így megalkothatjuk egyedi Mario-történetünket. Ezeket a kész műveket feltölthetjük, bárki szabadon játszhatsz rajta, és értékelheti.

A Wii U-ban is szerepel a funkció, hogy lehet válogatni a NES Super Mario 3, Super Mario World és Super Mario Bros grafikái között, ezt remekül átültették a 3DS-es verzióba is, ezzel még nagyobb szabadságot kapunk annak terén, hogy milyen stílusban is alkotjuk meg pályánkat. Maguk a hátterek is szabadon változtathatóak, a klasszikus kinézet mellett van Browser kastélya, kísértetház, léghajó és a víz alatti világ.

Rettentően jó munkát végeztek a kezelőfelületnél is, letisztult, minden könnyen elérhető. Egyedül a kijelzőméret, ami csökkent, de még ez sem okoz akkora problémákat, mert könnyen lehet hozzá alkalmazkodni. 

A Super Mario Maker 3DS egy olyan portolt játék lett, amely egyenértékű a Wii U-kiadással, és aki azt szereti, ezt is szeretni fogja. Ha nem volt szerencsénk az utóbbihoz, akkor sem kell félni, mert remekül tanítja az embert, és feledhetetlen élményt tud nyújtani. Ráadásul az is mellette szól, hogy útközben is tudunk vele játszani.

Értékelés: 9/10

Translate »