Oldal kiválasztása

Mondocon 2016 ősz – Élménybeszámoló

Mondocon 2016 ősz – Élménybeszámoló
6 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Amikor elérkezik az ősz akkor bizony a Mondocon is jön vele együtt. De mennyire volt maradandó a rendezvény? Spoiler: Nagyon!

Ezt már több beszámolómnál kiemeltem, de ismét meg kell említenem, hogy a Mondocon folyamatosan meglepetést tud okozni, tanulnak az előző kisebb hibáiból, és megpróbálják jobbá tenni, ami rendszerint sikerül is. De, hogy mire is gondolok itt?

A vásár résznél, rendszerint alig lehetett elférni, nagyon betömörültek az emberek rendszerint, de most nagyon jó elrendezést választottak, kényelmesebben lehetett nézelődni és nem nyomott össze egy halom ember. Persze voltak, zsúfolt részek, de nem annyi. Illetve pár eladót átraktak a D csarnokba, ami ismét jó választás volt. (Jár a hatalmas piros pont a rendezőknek.)

Lássuk mi várt a kilátogatókra. Nagyon sok interaktív program volt, eddig sem szűkölködött a Mondocon ezen a téren, de most még több volt, ami nagyon jó dolog, sokkal közelebb hozzák az embereket pl.: leülnek valamilyen táblás játékot játszani vagy társasozni, a Just Dance és DDR-nél is folyamatos a pörgés. Az ilyenek miatt is szeretek kijárni.

A programok meglehetősen sokszínűek, és itt most a Mondocon részre gondolok, a PC Guru Show egy másik részen lesz taglalva. Meg vannak a klasszikus cosplay versenyek, különböző lehetőségek, hogy jobban megismerkedjünk a Japán és anime kultúrával. Az AMV versenyek sem maradhatnak el, illetve volt animekritika videós verseny is, amire nagyon sokan jelentkeztek. Egyre több ilyen is bekerül a Con-ra, láthatóan fejlődik folyamatosan és nem ragadnak meg egy szinten.

Miután fentebb említettem, hogy a Japán és anime kultúrán van a hangsúly és így ugye a cosplayekből rengeteg van, amik évről-évre egyre szebbek és jobbak. Mindenkit arra tudok bíztatni, hogy csak így tovább!

Át is térhetünk a PC Guru Show-ra, aminél szintén látszik a fejlődés és, hogy egyre több gamer programot is szerveznek. A versenyek lebonyolítása is mondhatjuk, hogy gördülékenyen megy. Nagyon sok konzol is volt a helyszínen és meglepetésre a Sony volt fölényben, akiknél a PS VR-t kilehetett próbálni (Magyarországon először itt volt erre lehetőség) és amikor oda sétáltunk csak pár ember állt sorba, de egy kis idő múlva már lényegesen hosszabb volt az a sor.

 A gamer részen is szívesen látnék még több interaktív részt, ahova bevonják a kilátogatókat és nem csak a szokásos leülünk egy konzol elé és játszunk. Persze ezt nehezebb megszervezni, hogy több LAN élmény legyen, de azt jó volt látni, hogy volt lehetőség LOL-al játszani vagy Mortal Kombatozni, remélem több fajta játék is elő kerül majd így. 

A kilátogatók számai is folyamatosan növekszik, ami szintén jó, mert ezen is látszik, hogy valamit nagyon jól csinálnak!

A Mondocon karöltve a MondoGames PC Guru Showwal folyamatosan fejlődik, látszik, hogy szeretik csinálni és egyre több partnert is találnak, így, hogy a PS VR-t itt lehetett először kipróbálni egy remek nyitás volt, hogy a jövőben akár több ilyenre is lehetőség legyen itt. Mindenkit arra tudok bíztatni, hogy legalább egyszer látogasson ki egy Mondocon-ra, nem fogja megbánni.

További képeket ITT találtok!

Translate »