Oldal kiválasztása

Disney Art Academy – Játékteszt

Disney Art Academy – Játékteszt
6 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Érezted már úgy egy játéknál, hogy ez nagyon nem olyan, mint kellene? Hát a Disney Art Academynél ez az érzés biztosan meg lesz.

Van olyan játék az életedben, aminél elgondolkodtál, hogy kiknek készült? Vagy egyáltalán milyen céllal? Ez most a szülők vagy gyerekek életének megkeserítésére készült? Nálam ezek a kérdések a Disney Art Academy tesztelésénél merültek föl.

Alapvetően egy ilyen játékra azt mondanám, hogy gyerekeknek készül, hogy fejlesszék a kreativitásukat. De miután elindítottam rájöttem, hogy itt bizony bajok lesznek. Az első tutorialnál már a hajam égnek állt és kezdtem azt érezni, hogy 22 éves létemre ez nagyon mellé ment és még fiatalabbak kezébe sem adnám.

Tényleg az alapoktól kezd a játék, de egyszerűen rosszul csinálja, mert pl nem árulja el, hogy lehet ceruza méretet állítani, ami azért sokszor fontos lenne, majd két kurzussal odébb közli, hogy vannak layerek is (IGEN, kettő kurzussal odébb!) És itt kezdtem el gondolkozni, hogy vagy kárt teszek valamiben, vagy letörlöm a játékot. 

De az igazi kegyelemdöfést a játék számomra ott érte el, hogy a stylus-t úgy akartam fogni, mint egy ceruzát és a 3DS is furcsa pozícióban volt, de éppen, hogy a kézfejem éle hozzáért a kijelzőhöz és ott is megjelentek vonalak. Volt, amikor a Wii U stylus-át használtam, mert az nagyobb és kényelmesebb, de jobb nem lett.

Szerintem jogosan felmerül bennem a kérdés, hogy kinek is készül ez a játék? 16-20 éveseknek? Ezt erősen kétlem, mert nem igazán fognak ehhez hozzányúlni. Idősebbeknek úgy szintén nem igazán, de akkor a gyerekeknek? Őszinte legyek, inkább az interneten keresek, figurákat kinyomtatom és akár többen is használhatják, vagy együtt lehet csinálni a gyerekkel. Értem én, hogy modern meg minden, de egyszerűen nincs meg a varázsa, mint aminek kellene lennie.

Nyugodt szívvel senkinek sem ajánlom a Disney Art Academy-t, és ilyet nem mondtam még. Van más rajzos cím, ami sokkal jobb, de ha a gyereknek akarjuk, inkább valódi papír formában keressük, lényegesen olcsóbb és megfogja hálálni ebben biztos, vagyok.

Értékelés: 4/10

Translate »