Oldal kiválasztása

Bridge Constructor: Trains DLC – Játékteszt

Bridge Constructor: Trains DLC – Játékteszt
8 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Gondolom, sokan vannak, akik valamiféle hídépítő játékot kipróbáltak már. A lényege, hogy egy nagy szakadék felé kell hidat építenünk, amin majd átmegy pár jármű.

A ClockStone Software által készített Bridge Constructor egy klasszikus hídépítős játék, amely a negyedik születésnapjára kapta meg első DLC-jét, ami a Trains nevet kapta. Ahogy a címe is elárulja, a kiegészítő által adott pályákon, vasúti hidakat kell építenünk.

A DLC 18 új pályát ad az alapjátékhoz, amely három különböző helyszínen játszódik. A pályák háttere elég változatos, ugyanis van éjszakai, nappali, hegyvidéki, havas, sziklás, városi és kanyon is. Ahogy már megszokhattuk különféle anyagokból építhetjük meg a hidunkat. Jelen esetben fa, fém, acélhuzal és beton oszlop közül választhatunk. Természetesen pályánként változik, hogy mely anyagokat használhatjuk és hogy menyi az anyagi keretünk. Utóbbi miatt amúgy elég nehézre sikerültek a pályák, ugyanis már az elején nem tudtam a keretből olyan hidat építeni, amin simán át ment volna vonat, de ha sikerült is, elég sok időbe telt.

A kezelőfelület meglehetősen egyszerű, jobb oldalt az anyagválasztó ikonokat, egy rácssűrűséget állító gombot és építő/élő nézet közötti váltógombot találunk. A baloldalon a hidat menthetjük, tölthetjük be, vagy törölhetjük a munkánkat illetve egy visszalépő gombot találunk. A kép tetején a „Budget” felirat helyezkedik el, ahol látjuk, hogy mennyi keret áll rendelkezésünkre és mennyit használtunk már fel. Nincsenek felesleges gombok vagy információk és a háttér is átlátható, letisztult.

A játékmenet ugyanaz, mint az alapjátéknál. Építünk egy hidat, majd ráengedjük a járműveket, amik jelen esetben vonatok. Két fajta vonatnak kell építenünk, egy teher és egy személyvonatnak. A személyvonat kettő még a tehervonat öt szerelvényből áll. Utóbbi amúgy húz maga után egy tartályt, ami ha ütközik, felrobban, és a hullám széttör a közelben mindent.

Természeten a játék külön jelöli azokat a pályákat, amelyeket tehervagonokkal is teljesítettük. Bár a DLC nem sok teljesítményt ad a játékhoz, viszont az alapjátékban lévőket teljesíthetjük ezeken a pályákon is.

Összegezve mindezt elmondhatjuk, hogy a 2,99 euró nem is sok 18 új pályáért, főleg ha szeretjük a fejtörő dolgokat. A DLC végigjátszásához mindenképpen szükségünk lesz 5-6 órára, de ha igazán szép és biztonságos hidakat szeretnénk, akkor akár 10 órát is el lehet tölteni vele. A pályák változatosak, izgalmasak és érdekesek. Sok fejtörést okoz egy-egy pálya, de nincs köztük lehetetlen. A hibákat nézve, elég rövid a lista, sőt gyakorlatilag észrevehető óriás hiba nincs is. A fizika nem túl élethű és a pálya is kevés, de a játékélmény teljesen azonos az eredeti játékéhoz.

Értékelés: 8/10

Translate »