Oldal kiválasztása

Star Ghost – Játékteszt

Star Ghost – Játékteszt
8 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Kétdimenziós űrhajós lövöldözős játék. Egy ősi recept, ami évtizedek óta remekül működik bármilyen platformon. Nincs ez másként a Nintendo Wii U-ra megjelent Star Ghost-jával sem. Pofon egyszerű játék, tökéletesen alkalmas két AAA cím közötti lazításhoz.

Az űrhajó folyamatosan lő az egész játék során, mi mindössze a fel és le mozgásban, valamint vezérlő karjaival a lövedékek korrigálásában, és egy speciális gravitációs mező használatába szólhatunk bele. Nagyon könnyű beletanulni a pofás külcsínnel megáldott játékba, azonban a mesterévé válni már más dolog. Remekül van belőve a Star Ghost nehézségi szintje, így fokozatosan jelent egyre nagyobb kihívást a játékosnak, főként akkor, ha jobb teljesítményt szeretnének elérni – bár azt meg kell említeni, hogy nem a játékosok jutalmazása miatt, mert az voltaképp egy „toplistával” kifújt.

Az űrhajónkat vírus támadja meg – ilyenkor hosszú ideig képtelenek vagyunk tüzelni -, többféle ellenség jön, hozzánk hasonló árhajó jön, akit voltaképp egy párbajban kell likvidálnunk, vagy menekülésre bírni… Így, bár a játék részei hasonlóak, mégis képesek fenntartani az érdeklődést, és kellő tartalommal bírnak, hogy ne érezzük monoton lövöldözésnek a Star Ghostot.

Aki egy kis lazulós lövöldözésre vágyik akár csak pár percre is, annak nagyon jó választás a Star Ghost, ami, ha kap egy esélyt, hosszú ideig fog a játékos konzolján maradni.

Értékelés: 7/10

Translate »