Oldal kiválasztása

Deathsmiles – Játékteszt

Deathsmiles – Játékteszt
6 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

A Cave játékok szépen lassan szivárognak be a PC-s piacra, amelyek sorát a tavalyi Mushihimesama nyitotta. Második helyen érkezett a Deathsmiles, ami először 2007-ben debütált az arcade gépeken.

Talán a fejlesztő játékai közül ez viselte legrosszabbul az idő múlását, mert a mai elvárásokhoz képest elég fura és néhol csúnyácska modellek találhatók benne a cég más, kézzel rajzolt játékai esetében. Másrészt a látványvilág is elég megosztó. Lényegében a játék témája az, hogy lengébb öltözetű boszorkány lánykákkal lövöldözünk mindenféle démonra és szörnyetegre. Lesznek olyanok, akiknek ez nem nyeri el a tetszését, de nekem kifejezetten bejött ez a goth-loli téma.

A játék mechanikáját tekintve egy horizontal shmup játék. Változtathatunk irányt is a játékban, ami változatos és kreatív pályadesignokat eredményez, és segít megtörni a monoton oldalra haladást. Semmi extrát nem tesz le az asztalra, de amit nyújt, azt magas szinten. A karakterünk hitboxát jól láthatóan kezeli a játék, így a lövedékrengeteg közepette is pontosan irányíthatjuk repülő loli boszorkánk.

Amennyiben van egy barátunk is a közelben, akkor bármikor becsatlakozhat ő is a játékba a drop-in/drop-out rendszer segítségével. Anélkül, hogy megtörné a játék menetét, becsatlakozhat a játékba, és akkor elszabadul a pokol. Még akkor is könnyedén kezelhető a két játékos, ha mindketten billentyűzeten játszanak. A billentyűkiosztás is egész emberire sikeredett, az utóbbi idők PC-s portjaihoz képest, és ráadásul átbindolható. Az egyetlen nagyon fura dolog, hogy a nyitóképernyőn nehezen fogjuk megtalálni a startoló gombot, ami az „1” gomb. De kontrollerrel való játék esetében természetesen nincs ilyen probléma.

A zenék kellemes, pörgős muzsikák. Hangszínében és gyorsaságában mindig jól illeszkedik a képernyőn látható akció ritmusához. Hangok közül a beállítások közt választhatunk angolt és japánt is. Sajnos a felbontás esetében már szerényebb a felhozatal, de némi okoskodással ezt is könnyedén kijátszhatjuk.

A Deathsmiles nem fogja megváltoztatni a shmup piacot, de a műfaj szerelmesei kellemes órákat tölthetnek el a démonok öldöklése és a nagyobbnál nagyobb pontszámok felhalmozásával. A co-op játék nagyban megkönnyíti a dolgokat, plusz versenyezni is lehet a két játékos közt.

Értékelés: 7/10

Translate »