Oldal kiválasztása

Idézők Könyvtára

Idézők Könyvtára
6 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

17. alkalommal kerül sor az Internet Fiestára a magyar könyvtárakban 2016. március 17. és 24. között, az Informatikai és Könyvtári Szövetség szervezésében, a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.

Az idei Internet Fiesta célja, hogy a világhálón megtalálható online kulturális tartalmakat, közkincseket a könyvtárak megosszák az érdeklődőkkel, érdekes, informatív vagy játékos formában hívják fel a figyelmet a web nyújtotta lehetőségekre.

Idén először a programok keretein belül megszervezésre kerül Nyíregyháza első League of Legends bajnoksága, amely az „Idézők Könyvtára” elnevezést kapta, tekintettel arra, hogy a bajnokság helyszíne a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár. Az esemény szervezésére és lebonyolítására csapatunkat, a Gamers for Gamers-t kérték.

A Gamers for Gamers, egy fiatalokból álló informális csoport, akik elkötelezetten dolgoznak azért, hogy az eSportot fellendítse az ország Keleti régiójában.

Első rendezvényre való tekintettel a bajnokságon 16 db 3 fős csapatok jelentkezését tudjuk elfogadni. A bajnokság csak a helyszínen fog zajlani, tehát online selejtező nincs. A meccsek, a döntő kivételével, egyenes kieséses rendszerrel fognak zajlani. A döntő Bo3 mérkőzés lesz, ami azt jelenti, hogy az lesz a győztes, aki a három meccsből 2 meccset nyer. A díjazást a játék fejlesztője a Riot Games biztosítja, játékban kiosztható ajándékokkal.

A játék idejére a könyvtár biztosít számítógépeket. A játékosok használhatják a saját perifériájukat, de igény szerint a szervezők is tudnak biztosítani. Minden játékos számára kötelező a saját fülhallgató vagy fejhallgató használata. Ennek oka, hogy a teljes bajnokság alatt minden játékos egy légtérben lesz. A játékosok számára TeamSpeak 3 szervert biztosítunk, ahol megoldható a csapatkommunikáció.

A rendezvény programtervezete: (Mivel a mérkőzések ideje nem fix, ezért a program módosulhat)

  • 9:00 kapunyitás
  • 9:30 megnyitó
  • 9:45 a bajnokság kezdetét veszi
  • 12:00 döntő
  • 13:00 díjátadó

A rendezvény időpontja: 2016.03.19. 9:00

Helyszíne: Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár.

Rendezvény szervezője a Gamers for Gamers.

Regisztrációl: www.gamersforgamers.eu

Translate »