Oldal kiválasztása

Year Walk – Játékteszt

Year Walk – Játékteszt
8 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Mennyire lehet egy oldalnézetes képeskönyv hatását keltő horror játék félelmetes? A Year Walk megválaszolja ezt a kérdés: elég hatásosan.

Az egész tesztet egy érdekességgel kezdeném, hogy a Year Walk egy Svéd folklór ősi hagyomány. A hívők egy sötét erdőbe mennek, az ott tartózkodó démonokat megbékítsék és az út vége egy templom ahol imádkoznak, hogy megmaradjon ez a béke.

Az egész játék elején ebből még semmit sem tudunk, egy havas erdőben térünk magunkhoz előttünk egy kis kunyhó. Egy kisebb tutorialt kapunk, amit bármikor megnézhetünk, de lényegében egyedül vagyunk és egy frusztráló érzést kelt bennünk. Teljesen elveszettnek érezzük magunkat, illetve a GamePad kijelzőjén megkapjuk a térképet és a tárgyakat is ott tudjuk mozgatni, megvizsgálni. Induljon is a kalandunk az erdőbe, ahol sok minden vár ránk…..

Maga a játék látványa meglehetősen furcsa és egyedi. Az egészen érződik, hogy stop-motion animációk ihlették, de színvilágban a hó a központi elem, ami elnyom mindent így ismét csak azt tudom mondani, hogy zavartan fogjuk érezni magunkat. A karakterek, akikkel találkozunk, úgyszintén furcsán a fejük és a végtagjaik elnyújtottak így bizarr az egész.  

Térjünk át magára a játékmenetre is, alapvetően egy puzzle játék ahol a megfejtések gyakran nem magukban a rejtvényekben van, hanem a környezetben kell keresnünk és a hóban nem egyszerű, így lesz olyan rész ahol több időt is elfogunk tölteni. 

Maga az egész játék egy nagy könyv, ahol minden oldalnak meg van a maga története, így érdemes alaposan körbenézelődnünk, hogy a játék története kibontakozzon előttünk. Ha elakadunk, találunk tipp részt is, de inkább a környezetet érdemes figyelni illetve megszerezett tapasztalatainkra hagyatkozni. 

A Year Walkról nem szabad többet írni, egy hihetetlenül hangulatos indie cím, ami csak egy rétegnek való, de ők aztán imádni fogják. Viszont azt mondhatom, hogy mindenkinek érdemes legalább egyszer kipróbálnia.

Értékelés: 8,5/10

Translate »