Oldal kiválasztása

MondoCon 2015 Ősz

MondoCon 2015 Ősz
6 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Lezajlott az őszi MondoCon is, ami most a PC Guru Show-val kiegészülve várta a kilátogatókat.

Nincs olyan évszak, amikor ne kapnánk egy MondoCon-t, ami soknak tűnhet, de ahogy a rendezvény folyamatosan képes változni az dicséretes. Mindig kapunk valami pluszt, ami miatt biztosan kifogunk látogatni a következőre is.

Szép számmal látogattak el a rendezvényre. A két nap alatt összesen 14 000 ember jelent meg. Ez ugyan sok embernek tűnik, de a rendezők nagyon jól elosztották őket, így nem volt tömeg sehol sem. Mindenhez oda lehetett férni, kényelmesen nézelődni. Hatalmas piros pont jár ezért. 

K épület

Kijelenthetjük, hogy a MondoCon-nak ez volt a központja, de persze a D csarnokban is jelen volt programokkal így nem lehet szétválasztani a kettőt. Sok újdonságot nem tudok elmondani erről a részről, mint azt már az előző beszámolókban is tettem. 

Minden precízen meg volt rendezve, a kiemelkedő és családias hangulat tökéletesen igaz még mindig, és mind ezt úgy, hogy egyre több a kilátogató. Hiába tűnik sokak szemében ez az egész gyerekesnek, a MondoCon közönsége nagyon is érett. Ismét nagyon sok fantasztikus cosplayt láthattunk, akikhez nyugodtan odamehettünk kérdezni, ha érdekelt minket valami. Biztosan készséggel válaszoltak nekünk. Nagyon remélem, hogy ez a továbbiakban sem fog változni.

D csarnok

Most a Mondo Games helyett, a PC Guru várta a kilátogató gamereket, és kellemesen csalódtam az egészben. A központi helyük a D csarnok volt, ami ténylegesen egy geek mennyország lett. 

Nagyon sok konzol lett kirakva, amelyeken viszonylag újabb címeket lehetett kipróbálni (Drive Club, Metal Gear Solid V: Phantom Pain, Disney Infinity 3.0 és még lehetne sorolni). Rendszeresen foglalt volt az összes gép, de ha ki szerettünk volna próbálni valamit, nem kellet sokat várnunk.

 
Szinte az összes cosplay csoport itt volt. A Gyűrűk Urától, a Doctor Who és Star Warsig mindent találhattunk, akiknél relikviák, felszerelések voltak kipakolva. Mindenki megtalálhatta azt, amiért igazán rajong.

De ha már PC Guru Show, akkor róluk is érdemes beszélni. Nem tudok negatívumot írni róluk, persze technikai gondok voltak, viszont nagyon jól kezelték, és míg fennállt a probléma, kitaláltak mást a helyére. A játékbemutatóiknál különösen azok tetszettek, amikor nem csak tisztán a játékról volt szó, hanem beszélgettek róla, hogy bennük miket váltott ki az adott cím így személyesebbé téve az egészet.

Fogadó csarnok

A fogadóban ismét a vásár kapott helyett a DDR részleggel együtt. A vásár részen nem volt hatalmas tömeg, kényelmesen lehetett nézelődni, persze volt, amikor kicsit nehezebb volt az átjutás, de így sem fulladunk meg a tömegben. 

Összegzés

A MondoCon ismét képes volt fejlődni és tanulni a kritikákból, jobban el lett helyezve minden, így a nagyobb tömeg jobban szétoszlott. A PC Guru Show-t kérdőjelként kezeltem, de mint fentebb is írtam, egy remek élmény volt. Remélem továbbra is ezt az utat követi a rendezvény. 

A következő MondoCon a karácsonyi lesz, december 12-én. A helyszíne változatlan, ugyanúgy a Hungexpo ad neki otthont.

Hozzászólások

Translate »