Z2: Chaos az Onechanbara franchise új része. Főszerepben a meztelenség, a szexi ruhák, és na, jó egye fene millió zombinak a lemészárlása.

Az Onechanbara mindig is egy fura szegmense volt a hack ’n’ slash játékoknak, mivel itt nem badass karakterrel, karakterekkel kell játszani, hanem nagy mellekkel, formás testalkattal rendelkező, inkább modell lánykákkal. Nem véletlenül mutogatnak sokan erre a japán játékra úgy, hogy „Így akarják eladni a játékukat…”, de a helyzet az, hogy élvezhető egy játék, és a szinte meztelen testeket nem is lehet látni a nagy zombi és egyéb szörnyek csépelése közben.

A story röviden annyi, hogy van két testvérpár, akik már évek óta harcolnak egymással, mert a két család már sok-sok időre visszamenőleg harcban állnak, így az utódoknak is folytatniuk kell ezt. Viszont a közös ellenség miatt arra kényszerülnek, hogy együtt harcoljanak, ezáltal megmentsék a világot a gonosztól.

Mind a négy lánnyal lehet játszani. A küldetések elején kell kiválasztani, ki legyen a fő karakter, akivel megyünk, de játék során lehet cserélni a karaktereket, sőt akár egyszerre mindannyian lent lehetnek a csatamezőn, ha feltöltődött a csíkjuk és be hívjuk őket. Rövid ideig segítenek, majd elköszönnek és eltűnnek. Egy átlagos hack ’n’ slash játék egyébként. Nagyon hamar unalmassá válik a játékmenet, mert folyamatosan csak abból áll, hogy kicsi és zárt helyeken kell 99999 zombival végezni, és majd utána esetleg megjelenik egy mini boss vagy egy boss.

A játék nem igényel sokat, pusztán a gombok össze-vissza verésével is végig lehet vinni gond nélkül (maximum 3-4 alkalommal halhatunk meg kb.), viszont elég hamar elfáradnak az ujjaink. A töltőképernyőn lehet olvasgatni a kicsit több, mint 30 tippből, amik nagyon hasznosak és egyébként nem tanítja meg a játék ezeket a dolgokat, mint például, hogy hogyan használjuk a képesség csíkot (több különleges képességgel is rendelkeznek a lányok). Ha menő combokat akarna használni valaki, van rá lehetőség, de mint írtam, nem szükséges. Egyébként a harc elég szórakoztató így is, főleg ha mindegyik szépség egyszerre van lent, mert akkor van aztán nagyipari hentelés, mondhatni vörösbe vált a képernyő a sok vértől.

Játék közben szerzünk pénzt, amit mindig a következő küldetés előtt elkölthetünk a lányok képességeinek fejlesztésére, illetve új fegyvereket és gyűrűket (kis boostot jelentő tárgy) is vásárolhatunk. A fegyverek között nincs igazán érzékelhető különbség…

Negatív dolgokról is kicsit… Az ellenfeleket ki lehet lökni a zárt térből és akkor aztán várni kell, amíg a kerítéshez jönnek, hogy azon keresztül lehessen végezni velük, és akkor továbbenged a játék. Az ellenfeleken lehet lockolni a kamerát, de ez inkább árt, mint használ. Boss fightoknál ha elég életet levertünk megjelenik, hogy nyomjuk meg a négyzet és X gombokat, majd megjelenik egy nyíl (valamilyen irányba), és hiába próbáltam bármit nyomni, abba az irányba nem történt semmi, 15 perc után végül sikerült rájönni, hogy a kontroller érintőképernyőjén kellett a megfelelő irányba húzni az ujjamat. Ez egyébként egy jó dolog, de felhívhatták volna a figyelmet arra, hogy mit is kell csinálni.

A grafika, hát… hagy némi kívánnivalót maga után. A karakter modellek rendben vannak (milyen meglepő…), hát látni kell azokat a formákat és domborulatokat. Ha zavar valakit, hogy alulöltözöttek a szereplőink, van lehetőség átöltöztetni a lányokat, és több ruhát is kaphatnak, illetve kevesebbet, lehet végül is uborkával is takarni épphogy a nemi szerveket (az utcán is sok ilyet látunk nem?). A játék helyszínek enyhén unalmasak, olyan semmit mondóak, sőt néha elég csúnyák is a dolgok, tárgyak a környezetben, de ez nem egy grafika orientált játék, így szemet hunyhatunk felette.

A játék zenéjére nem tudok panaszt mondani. Régi vágású J-Pop számok, és helyenként szolid rock zene kíséri végig a játékot és teszik élvezetesebbé az aprítást. A játék szinkronhangja alapbeállításon angol, de akik jobban szeretik a japán nyelvet hallgatni (anime nézők jelen?), azoknak sem kell aggódni, mert a beállításoknál át lehet állítani japán szinkronra (játék közben nem).

Összegezve egy szórakoztató játék, unalmas és ismétlődő körítésben. Rengeteg ruha és kiegészítő között váltogathatunk, hogy mindig dizájnosak legyenek a lányok (nem mintha számítana). Enyhén túlárazták, de ha épp nincs más játék ebben a kategóriában, akkor érdemes játszani vele, mert elég szórakoztató és érdekes jó értelemben.

Értékelés: 6,5/10

 

Oszd meg velünk és olvasóinkkal a saját véleményedet egy hozzászólásban!

hozzászólás