Oldal kiválasztása

Blackrock Mountain 5. szárny teszt

Blackrock Mountain 5. szárny teszt
9 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Elérkeztünk az utolsó szárnyhoz, amivel lezárul a Hearthstone második kiegészítő kalandja, a Blackrock Mountain.

Első ellenfelünk az Omnotron Defense System, ami ha van egy jó pár spell lapunk, akkor még heroicon is látványos, bár nem túl nehéz ütközet lesz. A hősképessége először auto-cast, majd később cast-ra változik. A spell változásának sorrendje a következő: Activate Arcanotron; Activate Toxitron; Activate Electron; Activate Magmatron; Activate!. Az Activate! kivételével mindegyik auto-cast képesség. A leidézett lapok mind saját képességgel rendelkeznek:

  • Arcanotron – Mindkét karakter +2 spell damaget kap
  • Toxitron – Minden kör elején az összes többi minionra 1 sebzést visz be
  • Electron – Minden spell 3-al kevesebbe kerül
  • Magmatron – Amikor a játékos kijátszik egy kártyát a Magmatron 2 sebzést visz be rá

Az Arcanotron és Electron képességét kihasználva én teleraktam a paklimat spell lapokkal és Gadgetzan Auctioneer használatával folyamatosan dobáltam le a spelleket. Az elég könnyű győzelem mellé egy látványos lézershow is társult ezáltal.

Második ellenfelünk Maloriak, aki egy passzív hősképességel rendelkezik: The Alchemist – A leidézett minionok életét és sebzését megcseréli; heroic módban emellé még 2/2 stat bónuszt is ad a sajátjainak. Egy kiemelhető kártyája van: Release the Abberations!, ami 3 darab 1/1-es kártyát idéz (heroicban ez 3/3-as lesz természetesen). Semmi komolyabb taktikát nem igényel a harc. Gyorsan szedjük le a minionokat és minél hamarabb üssük le a hőst a megcserélt életű lapjainkkal. 

 

 

Harmadik ellenfelünk Atramedes. Hősképességéből egy fegyvert tud ani magának, ami minden általunk kijátszott laptól nagyobb sebzésű lesz. Ezellen három módon védekezhetünk: folyamatosan taunt lapokkal meggátoljuk, hogy a hősünket üsse; összetörjük a fegyverét; folyamatosan befagyasztjuk, így nem tud támadni. Ezek közül szerintem egyik sem túl könnyű feladat, de amennyiben kiismerjük az ellenfelet, szerintem nem fog majd különösebb gondot okozni a legyőzése. Kiemelném a Sonic Breath nevű kártyáját, ami 3 sebzést visz be egy kártyára és Atramedes +3 támadást kap a fegyverére.

 

Legutolsó ellenfelünk a kalandban Nefarian majd később Onyxia. Az első fázisban Nefariannal harcolunk. Hősképességéből 2 darab 2/1-es Bone Construct-ot tud leidézni 2 manáért, ami nagyon gyorsan ellepi az asztalt, ezért ezzel jó ha előre számolunk. Az első fázisa a harcnak addig tart, még Nefarian elveszti az armorját. Abban a pillanatban megáll a harc és kicserélődik Onyxiára.

 

 

 

A hőssel együtt a hősképesség is változik: minden körben sebzést kap a hősünk, ami körönként egyre erősebb. Sorban leírva a körönkénti sebzéseket így néz ki: 1, 2, 1, 3, 1, 4, 0, 20. Ha elérte a sebzés a 20-at, onnantól kezdve minden körben 20 sebzést kapunk, ezért nagyon igyekeznünk kell minél hamarabb  befejezni a harcot. 
Amennyiben leütöttük Onyxia-t Nefarian visszarepül a helyére és tovább folytatja a harcot (ha az armor törésénél a hős is sérült, a sérülés okozta hp veszteséget magával hozza a harmadik fázisra). FONTOS MEGJEGYZÉS: amint ez a csere megtörténik, az összes asztalon lévő egységünk meghal, ezért ne tegyünk le előtte értékes lapokat!
Legvégül nincs más dolgunk, mint leütni Nefarian maradék életpontjait és felmarkolni a kalandból származó jutalom kártyákat.

Az utolsó harcban is sikerült megint nagyon jó szinkronmunkát összehoznia a Blizzard csapatának, ezért a nehéz csata alatt figyeljetek oda az ellenfél megjegyzéseire.

Translate »