Oldal kiválasztása

The Incredible Adventures of Van Helsing III – Előzetes

The Incredible Adventures of Van Helsing III – Előzetes
9 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Visszatértünk Borgovia „csodás” városába és környékére egy utolsó nagy vadászatra.

Elérkeztünk a The Incredible Adventures of Van Helsing trilógia lezáró részéhez. Címszereplőnk egy utolsó nagy vadászatra készül, egész pontosan a Hetes Fogoly lesz a célpontunk, akire már Van Helsing nem vadként, hanem riválisként tekint. 

A játék ott folytatódik, ahol a második rész befejeződött. Borgoviában a polgárháború befejeződött és csendes lett minden, a Hetes Fogoly pedig eltűnt. Persze a városban nem akkora a nyugalom, mint elsőre gondolnánk. Különböző körzetek jöttek létre, mindegyiknek meg van a maga uralkodója: bandák, politikusok, szövetségek. Ráadásul egy furcsa kultista csoport is elkezdett ténykedni.

Már az alapszituáció bizakodásra ad okot, hogy egy méltó lezárást kapjunk. Az előzetes megírásához kapott játékban csak két pályát járhatunk be, de amit már elsőre leszűrhetünk, hogy sok változást nem fogunk tapasztalni. Amit tekinthetünk jónak, mert talán jobb, ha nem egy trilógia utolsó részében hoznak drasztikusabb változásokat. 

A grafika nem fejlődött sokat, de így is kellő részletességet kapunk, ami főként a szörnyeknél mutatkozik meg. A pályák felépítése is maradt: egy adott területet kapunk, amin szabadon barangolhatunk, de portálok vagy ajtók segítségével juthatunk egy újabba. A környezetre sem panaszkodhatunk, mert hangulatosak és nagyon változatosak. Például: egy titkos laboratóriumban kezdjük kalandjainkat (ahol persze titkos szoba is van), majd furcsa köd lepte erdőbe jutunk.

Van Helsing és Lady Katarina kapcsolata továbbra is a szokásos. Csipkelődnek egymással, és gyakran nem értenek egyet, de pont ezért is szeretjük őket. A már megszokott filmes utalások sem maradhatnak ki (már ebben a verzióban társaloghatunk Pengével), és jó pár helyzetben nevetni fogunk Katarina megjegyzésein.
A harmadik részben hat új játszható kasztot kapunk, amik tökéletesen eltérnek egymástól: Bounty Hunter, Protector, Elementalist, Umbralist, Phlogistoneer, Constructor. Róluk részletesebben inkább a nagyobb lélegzetvételű tesztünkben olvashattok.

Fentebb említettem, hogy nem történtek nagyobb változások a játékban. Ez nem teljesen igaz, mert azon a részen ahol képesség pontjainkat el tudjuk költeni, ott jó pár változást találunk. Első ránézésre furcsa, de később rájövünk, hogy egy könnyebb és gyorsabban kezelhető felületet kaptunk.

Elmondható, hogy a The Incredible Adventures of Van Helsing harmadik része nem ment át nagyobb változásokon, inkább finomhangolást kapott és a megszokott minőséget viszi tovább. Amik újítások bekerültek a második részbe itt is megtalálhatóak, és ha már rendelkezünk mentéssel, folytathatjuk tovább megkezdett kalandunkat egy remélhetőleg méltó lezárás reményében.

 

Translate »