Oldal kiválasztása

Angry Video Game Nerd: The Movie – Filmkritika

Angry Video Game Nerd: The Movie – Filmkritika
9 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Csípős humor, rossz játékok, csúnya beszéd, Rolling Rock. Ezek a jellemzői egy átlagos Angry Video Game Nerd videónak a Youtube-on. Most pedig megérkezett a mozis változat, amit nem lehetett kihagyni.

Aki nem ismerné a csatornát, annak röviden bemutatom: egy fehér inges, szemüveges srác, temérdek trágár szó használata közben végigjátssza a régi idők „rossz” játékait, annak érdekében, hogy nekünk már ne kelljen.

Történetünk a híres Atari E.T. játék mítoszával indít, majd egy prezentáció keretében elmondja, hogy a Cockburn cég elkészíti a folytatást és semmit nem javítanak majd rajta, mert az emberek szeretik a rossz játékokat. Ennek a reklám kampányára a legalkalmasabb ember az AVGN, akinek a videói miatt nagyon sokan vettek rossz játékokat, hogy maguk is megtapasztalják a videóban látottakat. Így hát a nagy áttörésre váró munkatársnő megpróbálja rávenni a Nerd-öt, hogy készítse el a tesztet a játékról.

Az AVGN számos videót készített már az évek során, de a világ valaha volt legrosszabb játékáról nem volt hajlandó tesztet csinálni. Ez adja a film történetét. A Nerd, mint egy játéktesztelő szuperhős, magára vállalja a nemes feladatot és megcsinálja a tesztet, hogy a rajongóinak ne kelljen elviselnie azt a szörnyűséget, amit neki kellett gyermekkorában.

Az Atari-s E.T. játékot övezi a legnagyobb mítosz a játékos világon belül. Ezek szerint annyira rossz volt a játék, hogy az összes el nem adott kazettát elásták a sivatag homokja alá és azóta is ott nyugszik. Ezt a mítoszt próbálja főhősünk megcáfolni, ezzel megakadályozva, hogy a rajongói szerezhessenek egy példányt maguknak.

Természetesen az út során kiderül, hogy ez nem csak egy mítosz, hanem tényleg elásott játékokat rejt a sivatag. Emellett lesz még katonai üldözés, betörés az 51-es körzetbe, Top Gun, gyilkos robotok, de ez már spoiler terület lenne.

A videó, mint a csatornától megszokhattuk, végtelenül szarkasztikus. Az alacsony büdzsét a főszereplő maga parodizálja, szó szerint álmaiból felkelve is csak ennyit mond: "még az álmaim is alacsony költségvetésűek…". Emiatt nem is zavart igazán, hogy a speciális effektek a fekete-fehér, ősrégi sci-fi filmekkel egyenértékűek, a film alacsony ára miatt pedig megbocsáthatóak is.

Jómagam nagyon szeretem az Angry Video Game Nerd által készített videókat, mert egy olyan sajátos stílusa van, hogy az erőltetettség érzete nélkül meg tud nevettetni bármikor. Sajnos ez a filmre (a terjedelemből adódóan) már nem teljes mértékben igaz. Én ennek ellenére is azt javaslom, aki szereti a csatornát, adjon egy esélyt a filmnek, mert nem drága és jót lehet nevetni rajta egy unalmas délutánon.

A film már megvásárolható Steamen is (én is ott tekintettem meg) 7,99€-ért. Erre a linkre kattintva elérhetitek az áruházi oldalt.

Translate »