Oldal kiválasztása

Elindult a 6Quest.com

Elindult a 6Quest.com
7 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

A ’90-es években világszerte és hazánkban is nagy sikert aratott “lapozgatós könyvek” stílusát újítja fel 2015-ös színvonalon egy új magyar startup, a 6quest.com.

Mi az interaktív kalandregény?
Egyfajta próza, amely lehetőséget ad az olvasónak arra hogy a történetet saját elképzelése szerint alakítsa. Minden rövidebb-hosszabb fejezet után dönthet az olvasó arról,  hogy milyen irányba haladjon tovább a történet. Rendszerint a történet E/2-ben íródik, így olvasó teljesen belekerülhet a főhős szerepébe, és játékká válik az olvasás.

Miért jó/jobb a 6Quest?

  • A 6Quest új, egyedi történeteket tartalmaz, amelyek még sehol sem jelentek meg, kifejezetten erre a weboldalra készültek.
  • A 6Quest sok olyan játékmenet-beli újdonságot tartalmaz a papír alapú interaktív könyvekhez képest, amelyek eddig nem voltak megvalósíthatóak.
  • A 6Quest tartalmaz egy metajáték réteget, amely összeköti a kalandokat egymással.
  • A 6Quest kalandok tervezésénél és megírásánál próbálunk arra is figyelmet fordítani hogy a játékos kalandon túl morális és társadalmi problémákat is bemutassunk.

Jelenleg 11 darab egymástól többé-kevésbé független interaktív regény érhető el az oldalon. Vannak köztük egyszerűbbek és bonyolultabbak, de a bevezető kalandtól eltérően mind bőven tartogat kihívást. A felépítésük összetettebb a papírkönyvekben megszokottnál, sok új lehetőséget kínálnak. A legtöbbnek több, különféle befejezése van, ami újrajátszásra sarkall.

A hangvétel is változatosabb: a „hagyományos” labirintusban kóborlós, szörnyvadászós kalandok mellett helyet kapott itt tolvajos-lopkodós, botcsinálta varázslóinasos de még egy kifejezetten felnőtteknek íródott, véres és brutális alkotás is.

A játékot jelenleg több ezren játsszák, a készítők pedig folyamatosan fejlesztik az oldalt, új történetek megjelentetését is beleértve. A visszajelzések túlnyomó része pozitív, úgy tűnik, akit elkap a történetek hangulata – akár „régi motoros”, akár most találkozik először a stílussal – az hosszan tartó, minőségi szórakozásra talál a 6Questben.

A játék webcíme: http://hu.6quest.com

Translate »