Oldal kiválasztása

PlayIT karácsony 2014 – beszámoló

PlayIT karácsony 2014 – beszámoló
9 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Idén karácsony előtt a PlayIT még egy utolsó nagy dobással jelentkezett, és egy bónuszrendezvényt szervezett a Millenárisra. Rövid beszámolónk következik az eseményről.

A helyszínen jegyet vásárlók közvetlenül kettő darab jelképesen felállított fenyőfa között léphettek be a rendezvényre, ezzel is azt sugallva, hogy itt egy ünnepi karácsonyi vásárról lesz szó. De szerencsére ez nem feltétlenül volt így. A karszalag felhelyezése után, a kordonokat elhagyva rögtön egy nagyszínpadba és egy óriási kivetítőbe botolhatott bele az arra járó. Itt ismert YouTube-osok vezényelték le a játékos kvízeket és versenyeket.

A Bomberman-viadalon nagyon vicces volt, ahogy a 4 játékos egymás ellen robbantgatott különböző fejlesztéseket felszedve, melyekről fogalmuk sem volt, mi is az. Ennek köszönhetően öngyilkosságok is voltak bőven a csatatéren. Persze nem csak a saját maguk örömére próbálhatták ki rátermettségüket a látogatók, hiszen nyeremények is voltak szép számmal (PS Plus-előfizetés stb.).

A nagyszínpad mellett felállítottak egy nagy, feldíszített fenyőfát, amely alá bárki lerakhatta megunt játékait, könyveit és egyéb tárgyait. Volt, aki tartós élelmiszert hozott a rászorulóknak, mindezt az önzetlen adományozás keretében. Nemes gesztus, annyi szent, de a PlayOn gondolt egyet, és kirakott cserébe pár régebbi PC-s címet, amikből lehetett választani (Trine 2, Spellforce összes, Alan Wake és még sorolhatnám). Tehát aki adott, az kapott is.

Az emelvény ellentétes oldalán egy nagy Ubisoft-kör volt kialakítva, amit 3 részre cikkeztek fel. Itt Xbox One konzolokon volt kipróbálható az AC: Unity, a Far Cry 4 és a The Crew is. Elég látványos volt a stand. Akinek pedig nem volt lehetősége kipróbálni a novemberi PlayIT-en az Oculus Riftet, itt bepótolhatta lemaradását.

De ezzel itt még nincs vége, hiszen CS:GO-, LoL- és Heartstone-megmérettetést is besűrítettek a rendezvény programjába (az utóbbit táblagépen is lehetett űzni), és természetesen cosplay is volt. Szóval mindent összegezve a rendezvény egy kisebb PlayIT-nek felelt meg, azzal a kivétellel, hogy nem volt kint egy darab Sony konzol sem.

Tehát aki azért jött ki, hogy PS-játékokat próbáljon ki, az sajnos szomorúan konstatálhatta, hogy a karácsonyi rendezvényen egyértelműen a Microsoft konzoljai domináltak.

Még a végére beszámolnék egy személyes élményről is. Ezt a cselekedetet egy kis szellemi felüdülés reménye ösztönözte. De nem tudtam megállni, hogy megragadjam a hideg vizes slagot, és meglocsoljam a forróságtól szenvedő orrszarvúkat a Zoo Tycoonban.

Az egyik legfontosabb bejelentést pedig majdnem kifelejtettem. Egy táblát hoztak fel a színpadra, amelynek lepel takarta el a tartalmát. Ám ezt némi felcsigázás után le is rántották. 2015. április 25-én újra PlayIT, a Symában!

Translate »