Oldal kiválasztása

Far Cry 4 – Játékteszt

Far Cry 4 – Játékteszt

A zseniálisra sikerült Far Cry 3 új mérföldkő volt a sorozat történetében hatalmas bejárható területtel, skillfával és az eszement Vaasszal. Most itt a negyedik rész, mellyel szemben voltak fenntartásaim, de végül kifogástalanul teljesített.

A történet szerint Ajay Ghale vagyunk, aki azért utazik a hegyekbe, hogy megboldogult édesanyja utolsó kívánságát teljesítve, hamvait elvigye Laksmanahoz, ami azért vicces mert csak annyit tudunk, hogy Kyrat környékén kell keresni, de azt nem, hogy mit is keresünk, egy személyt vagy épp egy helyet. Utunk során Pagan Min katonái rajtunk ütnek, és ha már itt vagyunk, főhősünk csatlakozik az ellenállókhoz, hogy rendet tegyenek Kyratban, és leszámoljanak a Pagan korszakkal.

A játékban rengeteg tartalom kapott helyet, és a fő történeti szál körülbelül 10-15 óra közötti szórakozást nyújt, ráadásul ez mindössze a Far Cry 4 13%-át teszi ki, szóval ha már felszabadítjuk Kyratot, akkor sem kell elraknunk a játékot a fiókba. A harmadik részhez képest sokkal több döntés fog előttünk állni, melyek kihatnak a cselekményre, de még a játék végét is befolyásolhatják, ezért nagyon meg kell gondolni bizonyos esetekben a választásunkat. Lehetőségünk lesz ellenséges táborokat elfoglalni, amiért gyors utazási pontokat oldhatunk fel, de a rádiótornyok sem maradtak ki, melyeket ha elfoglalunk egy nagyobb rész válik láthatóvá a térképen.

Rengeteg dolog fog velünk történni, például be leszünk drogozva, elárulnak minket, börtönbe zárnak, vagy épp a helyi arénában ébredünk fel, ahol le kell győznünk a bajnokot. A játék nem csak változatos, de gyönyörű is, a himalájai havas hegycsúcsok, a városok, a szobrok mind-mind lenyűgözőek, és ami a legszebb, hogy Kyrat él. Lehetséges, hogy egy tábor elfoglalását tervezzük, de mire odaérünk, egy tigris vagy valami más ragadozó már elintézte helyettünk a munka oroszlánrészét. Ez a legújabb Far Cry varázsa, hogy nem tud monotonná válni, mert soha nem tudjuk előre, mi fog történni.

A legnagyobb változás talán a járműveknél történt, bekerült ugyanis az elefánt, melynek hátáról pusztíthatjuk Kyrat katonáit, de most már az autókból is lőhetünk, ami nekem, nagyon hiányzott a harmadik részből. Ha már nagyon unjuk az egyedüli bolyongást, a játékban helyet kapott egy co-op mód, melyben barátainkkal vagy akár random emberekkel játszhatunk, de ezenkívül 5v5 többjátékos meccseket is tolhatunk.

A mostani epizódból sem maradhatott ki a Map Editor, ahol saját pályánkat hozhatjuk létre, vagy mások által készítetteket játszhatunk végig, sajnos csak egyedül, mert ez a játékmód nem támogatja a többjátékos mókát. Illetve, ami egy nagy újdonság, hogy egy Keys to Kyrat névre keresztelt funkció is elérhetővé vált, amelyben 10 barátunkat hívhatjuk meg, hogy velük együtt fedezzük fel a havas tájat.

:galeria:

Összegezve a Far Cry 4 véleményem szerint az idei év legjobb lövöldözős játéka lett, mely egy méltó folytatás a sorozatnak, és ismét beírhatja magát a videojátékok történelemkönyvébe. Pagan Min talán még elmebetegebb ellenfél, mint Vaas Montenegro volt, és a rengeteg döntés miatt garantált a többszöri végigjátszás, hiszen a játéknak nem csak egy befejezése van.

Értékelés: 9/10

Oszd meg velünk és olvasóinkkal a saját véleményedet egy hozzászólásban!

hozzászólás

Translate »