Oldal kiválasztása

Magic 2015: Garruk’s Revenge DLC – Játékteszt

Magic 2015: Garruk’s Revenge DLC – Játékteszt
6 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

A Magic 2015 – Duels of the Planeswalkers végre elérte az új generációt, és megkapta első kiegészítő csomagját is. Lássuk, mi változott!

Az alapjátékról már olvashattátok tesztünket, amelyben taglaltuk, mennyire nem nyerte el a tetszésünket. Akkori írásunk még az Xbox 360-as változat alapján készült, mivel az új generációs, One-os megjelenés eddig váratott magára. A játékot nem kímélte sem a sajtó, sem a rajongók, tegyük hozzá, ez nem ok nélkül történt. A Wizards úgy tűnik, figyelmét a vásárlói felé fordította, és ha nem is mindent, de egy nagyon fontos dolgot javítottak az eddigi legrosszabb értékeléseket elért epizódon.

Két nagy probléma merült fel a játékkal kapcsolatban. Az extra játékmódok hiánya és a csak pénzért megvásárolható Premium Boosterek (kártyacsomagok), melyek a legerősebb lapokat rejtették. Nos, ezeket a Premium Boostereket már szerencsére elfelejthetjük. Új nevük „Battle Booster”, és multiplayer meccsek megnyerésével juthatunk hozzájuk. Ha a játékos még nem szerzett meg minden alapkiadású lapot, győzelem után a hiányzó kártyákat rejtő síkok (Theros, Zendikar stb.) boosterei közül is kaphatunk random egy csomagot, azonban ha már teljes ez a gyűjtemény, a diadal csakis Battle Boostert hozhat. Nagyon fontos ez a változtatás, mivel így már senki sem vásárolhat magának előnyt a játékban.

Az első DLC egy új síkot (Alara) is hozott nekünk, ahol a meccsekbe már nem saját összeállított paklinkkal csaphatunk bele, hanem eddigi ellenségünk, Garruk Wildspeaker szerepét vehetjük át. Garruk pakliján nem változtathatunk, az összecsapásról összecsapásra fog erősödni az új kampány során. Tény, hogy az említett kampány nem több pár meccsnél, de utána még ott van nekünk a jól ismert felfedező mód, ahol kioldhatjuk Alara minden új kártyalapját is. Mindez nem kárpótol a játék második nagy hibájáért, az extra játékmódok teljes hiányáért, azonban mégis hozzá tud adni egy kis fűszert a sótlan egyjátékos módhoz.

Az új kampány elég rövid, azonban a DLC ára is baráti, mindössze 990 forint. A Magic kedvelőinek ennyit mindenképpen megér, hogy bezsebeljék az új lapokat, és azokkal felvértezve vágjanak neki a multiplayer-küzdelmeknek hiszen immár Premium… akarom mondani Battle Booster a tét!

Értékelés: 7/10

Hozzászólások

Translate »