Oldal kiválasztása

SQUIDS Odyssey – Játékteszt

SQUIDS Odyssey – Játékteszt
8 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

A tenger mélyének békéjét a gonosz erői fenyegetik, és csak egy csapat kalmár akadályozhatja meg, hogy bekövetkezzen a vég.

A Squids Odyssey története röviden összefoglalható, és felesleges is boncolgatni. Egy csapat lázadó tintahalat fogunk irányítani, akik a víz alatti paradicsomot akarják megvédeni a gonosz erőitől.

Maga a játék alapja hasonlít az Angry Birds-re: a tintahalat megfogjuk a gamepad képernyőjén, és hátrahúzzuk, így szabályozva, milyen erővel lőjük ki, vagy az analóg karral érjük el ugyanezt. Viszont sok stílust vegyít, azért a fő koncepciója a körökre osztott stratégiai rész, de belekevertek egy kis RPG-elemt is, így fejleszthetjük tintahalainkat, és kiegészítőket adhatunk rájuk, így javítva értékeiken.

Ha már a kalmárok a játék főszereplői, érdemes is szót ejtenünk róluk. Négy különböző osztályba tartoznak: scout (felderítő), healer (gyógyító), shooter (vadász), stomper (lecsapó). Mindegyiknek megvan a különleges képessége: a stomper egy lassabb, de brutális erővel rendelkező tintahal, és a különleges képessége, hogy egy területre csapva több ellenfelet is sebez. A shooter képes körönként egy távolabb lévő ellenségre rálőni, ami kritikus sebzést okoz. A scout gyorsan közlekedik, és extra mozgást kap, és amikor lendületben van, a különleges képességét aktiválva képes lökni magán, így távolabbra tud haladni. A healer hosszabb bemutatása felesleges, a képessége az, hogy a csapatból mindenkit gyógyítja, vagy saját magán egy nagyobb életerő-mennyiséget tölt vissza.

A nehézséget is érdemes megemlíteni, mert kihívással bőven találkozni fogunk. Leginkább a frusztrációt az AI fogja okozni, mert szeretnek egy karaktert kinézni, és azt sarokba szorítva megölni. Akadnak az egyensúllyal is bajok, a csapat gerincét mindig a gyógyító fogja adni, és ha ő hal meg először, onnantól a szint teljesítése felér a lehetetlennel. 

A játék látványvilága aranyos és elbővülő, a helyszínek bővelkednek a színekben. Ráadásul nagyon változatosak, így nem fogjuk ugyanazokat a helyeket ezerszer bejárni. Maguk a zenék nem lesznek emlékezetesek, de tökéletesen illenek a hangulathoz.

A Squids Odyssey egy kellemes indie cím, ami remekül vegyíti a különböző stílusokat, de nem mentes a hibáktól, különösen a kegyetlen AI bosszantó, amely egyesével vadász le minket. De az sem éppen a pozitívumok közé sorolandó, hogy bizonyos pályákon le tudunk esni, ha egy picit is elmérjük a helyzetet. Mégis magával ragadja az embert, aranyosak a karakterek, és a kihívások valamiért visszacsalogatnak a játékba. Azoknak ajánlott, akik szeretik a nehéz játékokat.

Értékelés: 7,5/10

Translate »