Oldal kiválasztása

Schrödinger’s Cat and the Raiders of the Lost Quark – Játékteszt

Schrödinger’s Cat and the Raiders of the Lost Quark – Játékteszt
9 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

A fizikusvilág legismertebb macskája akcióba lendül, és a régi rajzfilmeket idéző játék vegyíti a tudományos kifejezéseket a könnyed humorral. Hogy ez mennyire lehet sikeres, a tesztünkből most kiderül.

Hatalmas katasztrófa következett be a Részecske Állatkertben, aminek folytán a primitív részecskék kiszabadulnak, és az eddig békés és vidám helyen eluralkodik a káosz. Csak egyvalaki segíthet itt, Schrödinger macskája. A történetünk alapja így hát egyszerű, nincs is túlbonyolítva, de a szokásos „valaki áll a háttérben” vonulat sem maradhatott ki.

A Team 17 neve sokaknak ismerős lehet, ha más miatt nem is, de a Worms megjelenésekor szívünkbe zártuk őket. Kiadóként is funkcionálnak mostanában, és jelen tesztünk alanyát is ők adták ki, amit az Italic Pig fejlesztett.

A Schrödinger's Cat and the Raiders of the Lost Quark leginkább egy 80-as, 90-es évekbeli rajzfilmre hasonlít, és ezt legkönnyebben az előzetes képkockáival tudjuk igazolni.

Kezdjük akkor hát a látványvilággal: egy színekben gazdag, rajzolt világot kapunk, ami kellően változatos, és így akad bőben felfedezni való és a továbbjutás elé akadályt gördítő kihívás. Aki szereti a mesés stílust, azt könnyen be fogja szippantani.

A szinkronhangok kiválóak, minden karakternek nagyon jól eltalált, jellegzetes hangot adtak. A párbeszédek érdekesek és viccesek is, talán az hozható itt fel negatívumnak, hogy rengeteg tömény fizikai és kémiai humort tömtek bele, így helyenként nehezen érthetők a magyarázatok. De a fejlesztők ezt is kihasználták, és néha maga Schrödinger sem követi az eseményeket. 

A játékmenet egy érdekes keverék köré épül. Platformer lenne a fő profilja, de harccal, puzzle-részekkel és szabadon bejárható világgal rendelkezik, ráadásul még a karakterekre is komoly hangsúlyt fektettek. Minden pályához tartozik valamilyen küldetés, például meg kell tisztítani a területet, vagy el kell takarítani valamit az útból. A feladatok teljesítésében segítségünkre lesznek a Quarkok, amit a biztonsági őrök leginkább semmibe vesznek, pedig ha jól keverjük őket, egyedi képességekkel bíró kombinációk jönnek létre. 

Alapból négyféle van belőlük a játékban, Sárga-Kék-Zöld-Piros, legalább három elemet fel kell használnunk, és összesen 14 kombináció lehetséges, de ezeket fejből nem kell majd megtanulnunk, mert a menüből elérhetők azok, amiket korábban már elsajátítottunk.

A játék humoros és retro alapokra épít, ami ha magával ragadja az embert, nagyon nehezen ereszti. A kiváló szinkronhangok, párbeszédek tetézik ezt, és a szépen rajzolt környezet is tetszeni fog, ha szereted a klasszikus rajzfilmeket. De a tömény fizikai humor mégsem működik néha tökéletesen. 

Értékelés: 7,5/10

Translate »