Oldal kiválasztása

Mario Golf: World Tour – Játékteszt

Mario Golf: World Tour – Játékteszt
7 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Mariót szerintem senkinek sem kell bemutatni, hiszen a játéktörténelem egyik legismertebb karaktere és univerzuma kapcsolódik a nevéhez. Hogy golfban mennyire lesz sikeres? Cikkünkből ez is kiderül.

Ha a Nintendo nevét valaki meghallja, egyből egy bizonyos név jut eszébe, a pocakos vízvezeték-szerelő, Mario. Jelen cikkünkből kiderül, mennyire jó golfjátékosok lennének az ebben az univerzumban élő szereplők. Magát a játékot két részre lehet osztani, az első a Mario Golf (Quick Round), a másik pedig a Castle Club (Play as a Mii).

Mario Golf – ebben a részben irányíthatjuk az ismerős karaktereket, ilyen pl. Mario, Luigi, Yoshi, Peach és a többiek. Itt találunk egy Single Player részt, ahol végigjátszhatunk bármilyen pályát, vagy akár egy gépi ellenfelet választva összemérhetjük vele is a tudásunkat. Egymás ellen más játékosokkal is játszhatunk, és az utolsó menü, a Tournament keretében pontszámunkat is feltölthetjük, és megnézhetjük, világviszonylatban hogyan is állunk. Sajnos tesztelés alatt a multiplayer részeket nem tudtuk kipróbálni.

Castle Club – ezt tekinthetjük a játék igazi egyszemélyes részének. Az általunk generált Mii-vel kell végigjárnunk a pályákat, ezzel is bizonyítva, hogy mi vagyunk a legjobbak. Karakterünk az elején még csak sima alapképességekkel bír, ezeket pedig bizonyos módokon belül lehet fejleszteni. Az egyik ilyen a training, ahol megtanulhatjuk például, hogyan üssük el jól erős szélben a labdát, a másik mód során pedig egyre jobb felszereléseket veszünk, így növelhetjük ütésünk erősségét, távolságát, és érhetünk el egyre jobb labdakezelést. Ez a játékban található egyik legjobb mód, mert az általunk létrehozott figurával játszhatunk, így személyesebb élményben lesz részünk.

A játékmechanika igen érdekes, mert nem egy szokványos „casual” játékról beszélhetünk. Ha precízen szeretnénk játszani, akkor az ütőket váltogatnunk kell, és ütési stílust is válthatunk, ezzel is messzebbre juttatva a labdát. De figyelembe kell venni a szelet, vagy hogy a pálya éppen melyik részét célozzuk meg. A játék ezekre az apróságokra persze szépen, fokozatosan rávezet minket, hogy a betanulás ne csökkentse a játékélményt. 

A 3DS képességeihez viszonyítva igazán látványos mű lett a Mario Golf, és bár természetesen nem vetekedhet más gépre megjelenő címekkel, de kategóriájában egy igazán hangulatos, élettel teli, színben gazdag alkotás, amit a 3D még jobban kiemel. Jelen esetben pedig igazi térhatásról beszélhetünk, ami egyáltalán nem bántja a szemet hosszú távon sem, hanem mindig tetten érhető, és hozzáad a játékélményünkhöz. A játékbeli hangok is igazán jók lettek, és a zenék is kellemes hangulatot árasztanak magukból. Az irányítás könnyen kézre áll, bár kisebb tanulást igényel az elsajátítása, de ha ráérzünk, nincs megállás, magába szippant a játék, és hosszú időre ott ragadtunk.

A Mario Golfot bármilyen korosztálynak ajánljuk. Könnyen megtanulható, látványos játék, ráadásul egy olyan univerzum részét képezi, amit a játékosok nagy részének nem kell bemutatni, mert már így is a szívükben őrzik egy darabját. Aki rendelkezik 3DS-sel kötelező vétel – higgyétek el, nem fogjátok megbánni! 

Értékelés: 8,5/10

Translate »