Oldal kiválasztása

Flockers – Próbakör

Flockers – Próbakör

Kaszabolás, felnyársalás, szétzúzás, robbanás és még sok más kaland vár az aranyos báránykákra, akik a Worms készítőinek új alkotásában menetelnek a szabadság felé.

Természetesen nem kell rögtön azt gondolnunk, hogy egy agyatlan hentelésről szól az egész, hanem pont ennek ellenkezőjére kell törekednünk: a báránykák a csapdákat kikerülve megmeneküljenek sanyarú sorsuk elől és ne készüljenek belőlük fegyverek. De a sikerhez vezető út áldozatokkal és saját idegeinkkel van kikövezve.

:galeria:

A játékmenet a nagy klasszikus Lemmings-re emlékeztet. Az irányítás egyszerű és könnyen áttekinthető. Három különféle képességet adhatunk báránykáinknak: ugrás, repülés és robbanás. Ezen felül még formációba is rendezhetjük őket: egyhelyben állás, kettő egymáson, lépcsőzetesen. Ezeket a lehetőségeket felhasználva kell a gyár szörnyű csapdáit kikerülni és a lehető legtöbbet átjuttatni a pálya végén lévő tölcsérbe.
 
A látszat ellenére korántsem egyszerű az egyes pályák teljesítése, sőt néhol egyszerre több útvonalon is gyalogolnak bárányaink, ami nagyban lecsökkenti a három csillag megszerzésének esélyét. Minden pályán egy báránynak kell legalább átjutnia a pályán, de természetesen minél több jut végig minél kevesebb képesség használatával, annál nagyobb a jutalom a végén. A teljesítményünket összehasonlíthatjuk a barátaink vagy akár az összes játékos pontszámával egy leaderboard rendszer segítségével.

A játék még korai hozzáférési fázisban van, ezért még limitáltak a funkciók, de már jelenleg is vannak különféle rewardok a játékban (például 5000 halott bárány után egy zombi bárányt unlockolhatunk). Integrálták a Steam Workshopot (játékbeli megnevezése a „Meat Maker”) is a játékba, ami pályák készítését teszi egyelőre lehetővé, de a későbbiekben tervezik ennek bővítését (saját tárgyak importálása, fizikai motorral ellátott csapdák és játékmódok készítése). Félkész állapotban ugyan, de már megtalálható benne a Twitch streamelés lehetősége, ami külső program nélkül teszi lehetővé, hogy összekössük felhasználónkat és egy gomb megnyomásával azonnal közvetíthessük is a játékmenetet.
 
Sajnos a játék képi- és hangvilága még nagyon kezdeti stádiumában van, ezért túl sokat nem szabad elvárnunk tőle, de egy idő után már zavaró lehet ugyan azt a zenét hallgatni minden pálya alatt. Ezt leszámítva a háttérben lévő animált gyár belseje lenyűgöző a maga mogalmas, komor és sötét világával. A játék besorolását tekintve minimum 12+ kategóriába férhet be a hordónyi mennyiségű spriccelő vértől és a megcsonkított, karóba húzott báránykáktól, ami számomra egy kicsit zavaróan hat egy alapjában véve rajzfilmbe illő, aranyos karaktervilággal rendelkező játékban.

Összefoglalva az eddigieket a Flockers egy nagyon szórakoztató és kihívásokkal teli puzzle játék, ami a műfaj kedvelői számára kihagyhatatlan darab, de azok is élvezhetik, akik még csak most ismerkednek ezzel a klasszikusnak mondható játékstílussal. Sajnos a monoton zenei és képi világ miatt romlik az összkép a játékról, de mivel még fejlesztés alatt áll, ezért igazán nem tehetünk szemrehányást a készítőknek.

A Flockers a korai hozzáférés keretein belül megvásárolható a Steamen.

Oszd meg velünk és olvasóinkkal a saját véleményedet egy hozzászólásban!

hozzászólás

Aktuális fórumtémák

Eseménynaptár

Translate »