Oldal kiválasztása

Pokémon Link Battle – Játékteszt

Pokémon Link Battle – Játékteszt
6 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

A Nintendo kézi konzoljának egyik legjobban fogyó címének vadhajtását vettük elő a 3DS-en. Pokémont nem kell sok embernek bemutatni, vagy így vagy úgy, de biztosan hallott róla már mindenki.

A Pokémon egy olyan cím, ami ha Nintendo kézi konzolról van szó, kötelező kipróbálni legalább egy részét. Sajnos nem egy nagy címről lesz most szó, hanem egy mellékágról, de így sem kell igazán fintorognunk, mert egy igazán szórakoztató játékot tesztelhettünk.

A benne megismerhető világot bemutatni hosszú lenne, és maga a játék olyan szorosan nem is kapcsolódik hozzá, de annyit azért érdemes megemlíteni, hogy egy furcsa lényekkel teli történetről van szó, ahol a célunk az lesz, hogy ezek mindegyikét megszerezzük.

A játékmenet során az ellenséges Pokémonokat kell legyőznünk, de nem igazi, szokványos párbajban. Helyette egy 6 x 6 nagyságú négyzetben kell összepárosítanunk a megegyező lényeket. Természetesen minél több és hosszabb kombinációt rakunk össze, úgy fog erősödni a támadásunk is. Hogy ne maradjunk csavar nélkül, a lények adott típusokba tartoznak, és bizony, mindegyiknek megvan a maga ellensége, amivel több életet tudunk levenni tőle. A kezdetek során sok támpontot nem kapunk ezekről, így nekünk kell majd kitapasztalni a kombinációkat, és megtanulni, milyen típus ellen mi a megfelelő.

Amilyen egyszerű a játék, olyannyira képes az embert lekötni, és remekül el lehet vele ütni az időt. Pontosan e miatt minden korosztálynak nyugodtan ajánlható, és e mellett a játék hosszára sem lehet panaszunk, sőt, ha minden Pokémont szeretnénk megszerezni, azzal az újrajátszási faktor is jelentősen növelhető. 

Sajnos a program teljesen mellőzi a 3D használatát így ilyen formában nem élvezhetjük, viszont ezt nem érezzük nagy problémának, mert igazi térbeli hatások nem igazán érhetnének minket a játék közben. A fentebb említett típusok kiismerése kicsit hosszabb időt vehet igénybe, de ha ezeken sikeresen túljutunk, akkor egy igazán szórakoztató játékot kapunk, amit bármikor elővehetünk, ha éppen buszra várunk vagy csak szeretnénk elütni az időt.

Értékelés: 7/10

Translate »