Oldal kiválasztása

LEGO Movie: The Videogame – Játékteszt

LEGO Movie: The Videogame – Játékteszt
7 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

A The LEGO Movie sikere vitathatatlan, de vajon a játékadaptáció képes hasonlóan magas színvonalon szórakoztatni? Tesztünkből kiderül!

Megannyi licenszelt LEGO adaptáció után idén újabb sajátos univerzummal bővült az építőkockás birodalom, ráadásul ezúttal egyszerre két fronton is találkozhatunk az újdonsült világgal. Egyrészt a mozikban, ahol hihetetlen sikerrel fut még most is a The LEGO Movie, másrészt a játékboltok kirakataiban, a Traveller's Tales ugyanis ezúttal is elkészítette nekünk az ilyenkor szokásos adaptációt, ami interaktív formában lenne hivatott újramesélni, lehetőség szerint kicsit más megközelítésben tálalni a történetet. Ez azonban csak felemásan sikerült a játéknak, az adaptáció ugyanis pont azokat a játékelemeket mellőzi, amelyek miatt az elmúlt esztendőkben hihetetlen népszerűségre tettek szert a LEGO-s játékváltozatok.

A film sztorijához semmit nem tesz hozzá a játék, így ha már láttuk a filmet, akkor semmilyen meglepetésben nem lesz részünk. A készítők valamiért úgy gondolták, hogy nincs szükség semmilyen alternatív megközelítésre, éppen ezért a történetet előrelendítő átvezetők is a filmből lettek kivágva, s újrahasznosítva. Persze nem is a sztori a lényeg, mert az nem tekinthető túlságosan összetettnek, de egy kifejezetten gyerekeket megcélzó univerzumnak ez nem is a dolga. 

Főhősünk Emmet, egy teljesen átlagos fickó, akiről hamar kiderül, hogy egy ősi prófécia szerint ő a Kiválasztott, az ő kezében van a LEGO univerzum sorsa, s neki kell majd legyőzni Lord Businesst, akit különböző univerzumokon átívelő kalandok egész során fogunk majd hajkúrászni. Persze nem leszünk egyedül, társaink között felbukkannak olyan ikonikus hősök, mint Gandalf vagy Batman.

De nem a történetmesélésből eredeztethetőek a problémák, azok forrása ugyanis sokkal inkább az elavult játékmechanikában, s már évekkel ezelőtt is ismert gyermekbetegségek még mindig kínos jelenlétében keresendőek. Többek között eltűnt a korábbi LEGO játékokat jellemző nyitott pályatervezés, a pályákat ezúttal ugyanis hubok kötik össze, így sokkal lineárisabb lett a vezérfonal. Ugyan lehetőségünk van, hogy ezeket a szakaszokat is felfedezzük, de az új kialakításnak köszönhetően sokkal visszafogottabb tartalommal bír egy-egy helyszín. Így az sem okoz meglepetést, hogy alig 7-8 órás játékidőt ígér a The LEGO Movie Videogame.

De ezt a pár órát se sikerült igazán emlékezetessé varázsolni a készítőknek, egy-egy ötletesebb helyszínt leszámítva ugyanis nem sikerült tartalommal és élettel megtölteni a játékot. Mindenféle kreativitást nélkülöz a játékmechanika, a harcok sokszor kaotikusak, a gyűjtögetés komolyabb kihívás vagy cél hiányában hamar unalomba fullad, a fejtörők pedig nem elég változatosak és nehezek, hogy szórakoztatónak bizonyuljanak.

Persze ettől még a The LEGO Movie Videogame így is az átlagosnál sokkal jobban sikerült játék, kiváló adaptáció, s ha nem volt elég mindaz, amit a moziban láttál, s esetleg interaktívan is szeretnéd átélni a látottakat, akkor mindenképpen tegyél vele egy próbát. De ettől még nem hunyhatunk szemet afelett, hogy a mostani próbálkozás inkább visszalépés az előző részekhez képest.

Értékelés: 6/10

Hozzászólások

Translate »