Oldal kiválasztása

Megérkezett a magyar fejlesztésű SongArc WP-telefonokra

Megérkezett a magyar fejlesztésű SongArc WP-telefonokra
10 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Új, ingyenes, magyar fejlesztésű zenei ritmusjáték vált elérhetővé Windows Phone-telefonokra az Áruházban.

Amatőr zenészként az ötletgazdát, Velvárt Andrást az az alapötlet vezérelte, hogy a zenélés élményét adja a felhasználóknak, akik így aktív zenehallgatókká válnak. Máig ez az egyik fő irányelv a játék további fejlesztése során és a csapat minden ötletet aszerint mérlegel, hogy mennyire szolgálja az aktív zenehallgatás élményét. Szintén lényeges szempont, hogy a játékos saját zenéivel játszhat, saját „kottákat” készíthet és oszthat meg a többi SongArc-játékossal. Így azok is játszhatnak, akik nem szeretnének vagy nem tudnak új kottát készíteni.

"Az alkalmazás olyan élményt nyújt, mintha az ujjunkkal egy képzeletbeli zongorán vagy az asztalon játszanánk a dallamot. Nem kell hozzá zenei előképzettség, csak némi ritmusérzék." A játékosoknak a képernyő tetejéről érkező geometriai formákat kell „elkapni” a megfelelő ritmusban. Ezek az alakzatok a zenével összhangban érkeznek a képernyő aljára, így a hüvelykujjak a SongArc játékban egy virtuális "hangszeren" követik a dallamot. Emellett egy-egy gitárszóló, zenei hajlítás vagy akár ritmus átadására is lehetőség van a dallammal együtt mozgó ujjhúzás segítségével, és ha megfelelő ütemben/ritmusban sikerül a telefont megmozdítani.

A játékélmény további kiegészítéseként érkeznek majd a helyi és globális toplisták, illetve felmerült a különböző „skin” választásának lehetősége is, azaz a játék kinézetén is változtathatnak majd a játékosok. Ezek a funkciók valószínűleg már fizetősek lesznek, de mindenképpen megmarad a játék ingyenes jellege. Az alkalmazás még rövid ideig teljesen ingyenesen letölthető az Áruházból.

Translate »