Oldal kiválasztása

Xbox One – Nem lesz kötelező a Kinect, jövőre PC-kompatibilis lesz a kontroller

Xbox One – Nem lesz kötelező a Kinect, jövőre PC-kompatibilis lesz a kontroller
9 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

A Microsoft szakít korábbi elképzelésével, s nem teszi kötelezővé a Kinect használatát. Mindezt az Xbox-részleg egyik vezető beosztású alkalmazottja, Marc Whitten erősítette meg az IGN-nek.

A Microsoft az Xbox One bejelentésekor még azon állásponton volt, hogy a kötelező állandó internetkapcsolat megléte mellett a Kinect folyamatos működése is szükséges lesz ahhoz, hogy egyáltalán működésre bírjuk az Xbox One-t. Az eltelt hónapok alatt aztán nagyot fordult a kocka, a redmondiak sorra lépnek vissza korábbi elképzeléseiktől, s úgy tűnik, már a Kinect kapcsán se gondolkodnak szigorú szabályozásokon.

Marc Whitten, az Xbox-részleg alelnöke ugyanis az IGN-nek megerősítette, a next-gen konzol használatához nem lesz kötelező a Kinect. Ez azt jelenti, hogy szabadon kikapcsolható lesz a hang -és mozgásérzékelős kamera, ami így akkor se gyűjt információt, amikor éppen nem használjuk a gépet. A kikapcsolt állapot ellenére szabadon játszhatunk vagy éppen élvezhetjük az Xbox One szolgáltatásait. Ez persze azt is jelenti, hogy a játékokba épített Kinect-funkciók nem lesznek elérhetőek, de az olyan játékok esetében, mint a Kinect-központú Kinect Sports Rivals, mindenképpen muszáj lesz bekapcsolnunk a kiegészítőt.

A bejelentés hírére meg is indultak a találgatások, miszerint a Microsoft is piacra dob egy olyan Xbox One kiszerelést, ami nem tartalmazza majd a Kinectet, így a PS4-hez hasonlóan, ők is 399 dolláros nyitóárcédulával vághatnak neki a karácsonyi szezonnak.

Eközben a Microsoft megerősítette, az Xbox One új kontrollerét csak valamikor 2014-ben fogják támogatni a PC-k. Az indoklás szerint annyi változtatást eszközöltek az Xbox 360 kiegészítőjéhez képest, hogy mindent újra kell optimalizálniuk PC-n.

És ha már kontroller, akkor íme egy hét perces bemutató, amiben Major Nelson részletesen bemutatja, milyen újdonságokat is kínál az Xbox One kontrollere.

Translate »