Oldal kiválasztása

A Bethesda nem szeretné, hogy Gold előfizetésre legyen szükség a The Elder Scrolls Online-hoz

A Bethesda nem szeretné, hogy Gold előfizetésre legyen szükség a The Elder Scrolls Online-hoz
9 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Pár napja derült ki, hogy havidíjas lesz a Bethesda legújabb MMO-ja, és bizony, a Bethesda szeretné elkerülni azt, hogy Live-előfizetés is kelljen a játék használatához.

Pete Hines, a marketingért és PR-kapcsolatokért felelős alelnök kifejtette, hogy a csak multiplayerre építő játékok esetében kivételt kellene tennie a Microsoftnak, hiszen a Gold előfizetést elsődlegesen az Xbox szolgáltatásainak igénybe vételéért, valamint a single és multiplayer játékmódokat is biztosító játékok online használatáért fizetik a felhasználók, míg az MMO-k elé teljesen más céllal ülnek le a játékosok, ráadásul azok saját belső rendszerrel rendelkeznek.

Minderről jelenleg is folynak a tárgyalások a Microsofttal, ám a redmondi cégnek valószínűleg nem érdeke, hogy elessen a plusz bevételtől, hiszen ha egy játéknál megteszik ezt, akkor az összes MMO esetében hasonló kivételezéssel kellene élniük. Az Xbox One bejelentésekor ráadásul kihangsúlyozták, hogy a Live rendszerét felkészítik az MMOk fogadására, többek között arra is, hogy felhőszolgáltatásaikban a fejlesztők elhelyezhessék online világaikat. Kíváncsian várjuk a fejleményeket.

Translate »