Oldal kiválasztása

Bemutatkozik a Watch Dogs WeareData webhelye

Bemutatkozik a Watch Dogs WeareData webhelye
8 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

A Ubisoft útjára indított egy teljesen új, kísérleti jellegű webhelyet, amely megpróbálja egy helyen összegyűjteni Párizs, London és Berlin városának nyilvános adatait.

A sandbox világban játszódó Watch Dogs egy képzeletbeli Chicagóban játszódik, ahol egy központi operációs rendszer vezérel mindent, így egy központi helyen keresztül érhető el a város infrastruktúrája és biztonsági kamerái. Ám talán kevesen gondolnák, hogy egy ilyen intelligens város nem csupán a jövőben jöhet létre, hanem részben már most is hasonló összefonódásokra lehet bukkanni az egyes világvárosokban.

A WeareData ("adatok vagyunk") webhelyén a felhasználók olyan valósidejű adatokat tekinthetnek át, amelyek Berlin, London és Párizs működését és az ott lakók életét tükrözik. A 3D-s térképrendszer használatával a nyilvános adatokat és azok összefüggéseit lehet az érintett városokban megjeleníteni – ezek közé tartozik a tömegközlekedés (metrók és utcai biciklikölcsönzés), a távközlési hálózatok (antennák, Wi-Fi hozzáférési pontok és hirdetési hálózatok), az áramfogyasztás, a közlekedési és biztonsági infrastruktúra (térfigyelő kamerák és közlekedési lámpák), valamint egyes olyan területi adatok, mint az átlagjövedelem, a munkanélküliségi ráta vagy a bűnözési statisztika). Az adatok között elérhetők a városok lakói által közzétett nyilvános Facebook-, Foursquare-, Instagram- és Twitter-bejegyzések is.

Ijesztő? Nem kicsit, viszont úgy tűnik, a felhasználók imádják a webhelyet, ugyanis a hír megjelenése óta 12 újabb kiszolgálóval kellett bővíteni a kapacitást, ugyanis az eredeti hardver nem bírta a terhelést. A próbakörhöz kattints ide: wearedata.watchdogs.com. A webes felület bármilyen böngészőről elérhető, táblagépekről és okostelefonokról is. (Opera alatt viszont nekünk nem működött.)

Hozzászólások

Translate »