Oldal kiválasztása

6. Ördögkatlan Fesztivál – július 30. és augusztus 3. között

6. Ördögkatlan Fesztivál – július 30. és augusztus 3. között
10 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Az összművészeti fesztivál idén hatodik alkalommal várja a látogatókat a nyár derekán lelkes szervezőkkel, művészekkel és helyiekkel Villány környékén. Bérletek elővételben június 29-ig kedvezményesen vásárolhatók.

Van egy fesztivál, ami részben a kapolcsi Művészetek Völgyéből nötte ki magát, másrészt viszont teljesen egyedi. Néhány napra Nagyharsány, Kisharsány, Palkonya és Beremend és környéke megtelik élettel és a fesztiválozók színes és pezsgő tömegével, akik a különböző helyszíneken tartott eseményekre (koncertekre, színházi előadásokra, játszóházakra, táncházakra, műhelyekre és kiállításokra vagy éppen filmekre) kíváncsiak.

A Katlan díszvendégei között idén ott lesz Jiri Menzel, a könnyűzenei szórakoztatásról pedig a Quimby, a Kiscsillag, Péterfi Bori, Rutkai Bori, a Kistehén Melankólikusok, az Európa Kiadó vagy a 30Y gondoskodik. A vájtfülűeknek Kiss Erzsi vagy éppen Harcsa Veronika muzsikál majd, de templomi koncerteken is részt lehet venni. Idén egy igazán különleges élményben is részesülnek a katlanozók: Beremenden, a Megbékélés Kápolna előtti réten egy nagyzenekar, négy operaénekes és egy kórus által felhangzik Wolfgang Amadeus Mozart Requiemje.

A színházi társulatok között ott lesz Pintér Béla társulata, a Jel Színház vagy a Momentán Társulat, és cirkuszi produkciókra is számíthatunk. Természetesen a kisgyerekek szórakoztatásáról sem feledkeztek el a szervezők, így játszóházak, foglalkoztatók, bábszínház, kézműves foglalkozások és játékkuckó várja az apróságokat.

Ha valaki már járt hasonló rendezvényen, tudhatja, hogy az itt megtapasztalt élmény semmivel nem összehasonlítható, hiszen mind a helyiek, mind a vendégek egy óriási kavalkád kellős közepébe csöppennek bele, ahol minden sarkon valami nívós programra lehet rábukkanni. Ha sikerült kedvet csinálni a rendezvényhez, akkor jó ha tudjátok, hogy június 29-ig kedvezményesen, 8000 Ft-os áron lehet megvásárolni az ötnapos bérletet, valamint hogy a rendezvény területén nem csupán a parkolást oldották meg, de a sátorozóknak is biztosítanak elkerített területeket. (További részletek a hivatalos webhelyen, illetve ugyanitt megtalálható a fesztivál előtörténete is.)

Translate »