Oldal kiválasztása

Mégsem kell állandó internetkapcsolat az Xbox One-nak

Mégsem kell állandó internetkapcsolat az Xbox One-nak
10 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

A Microsoftot az idei E3 után rengeteg éles kritika érte a DRM védelme és az állandó internetkapcsolat megléte miatt. A redmondiak végül hallgattak a kritikusokra, s minden Xbox One-nal kapcsolatos korlátozást eltöröltek.

A Microsoft az Xbox One-t érintő kritikus hangoknak teret engedve felülvizsgálta korábbi korlátozásait, s tulajdonképpen minden korábban bejelentett szankcióból engedett. Lássuk, melyek is azok a területek, ahol a Microsoft a jövőben engedményeket ad majd a novemberben megjelenő Xbox One kapcsán:

Az Xbox One-hoz mégsem kell majd állandó internetkapcsolat, így nem lesz szükség a 24 óránkénti bejelentkezésre sem. Az internetre csakis akkor lesz szükségünk, amikor megvásároltuk a konzolt, s az első bekapcsolásnál beregisztráltuk azt a Microsoft rendszerében. Egyébként minden marad úgy, mint az Xbox 360-nál, vagyis offline is szabadon játszhatunk.

A használt játékokra vonatkozó korlátozás is megszűnik, vagyis lemezes játékainktól bármikor megválhatunk, és mi magunk is bármikor vehetünk használt terméket, nem kell attól félnünk, hogy nem fog futni a gépen, mert az már valakinél be lett regisztrálva. Nem lesznek régiózárasak a játékok, így azok bármelyik Xbox One-on futni fognak.

A változtatások egyben azt is jelentik, hogy a korábban bejelentett funkciók nem fognak működni, vagyis online nem oszthatjuk majd meg játékainkat az általunk kiválasztott tíz emberrel, illetve letölthető játékainkat se tudjuk megosztani vagy továbbértékesíteni. Emellett ha egy másik gépen jelentkezünk be, akkor csak azok a megvásárolt termékek lesznek elérhetőek, amelyeket digitális formában vásároltunk meg.

Translate »