Oldal kiválasztása

Panzar – Játékteszt

Panzar – Játékteszt
10 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

Elfek, emberek, orkok és törpök összeeresztve arénaharcokban, mindez orosz módra. Van igény erre az embereknek Európában? A rövid válaszunk: igen!

Oroszországban már egy ideje elérhető a Panzar nevezetű, PvP játékmenetre épülő MMO, és nemrégiben megnyitotta kapuit az európai játékosok előtt is. Maga a játék egyszerű, mint egy faék: összeeresztik a játékosokat egy arénába, aminek a közepén egy pontot kell megtartanunk, és ha elértünk 500 pontot, már nyertünk is – ez a Domination. Bármilyen könnyűnek is hangzik, a feladat teljesítése csapatmunkát igényel, mert ha már biztosnak is tűnik a győzelmünk, az ellenfél csapata egy jól időzített támadással kiüthet minket az adott körből, és ügyesen bevédve azt pillanatok alatt megnyerhetik a meccset. A lehetőségek között megtalálható a Siege, a Blitz és a King of the Hill játékmód is, habár valamiért a játék a Dominationba szeret minket berakni, így a többi móddal nagy ritkán találkozhatunk.

Egy hangulatos oktatóvideó, ami a játékmenetbe is betekintést nyújt.

A grafikáért a Cryengine 3 felel, ami bizony szépen muzsikál, de a magas gépigény mellé részletes beállítási lehetőségeket kapunk, így szinte bármilyen gépen futásra bírható a Panzar. A vizuális tartalom biztosan nem fog tetszeni néhányaknak, mert egy kicsit elnagyolt stílust követ, de, ha már megbarátkoztunk vele, rövid időn belül képes elbűvölni bennünket sajátos bájával. A Panzar irányítása nem lett túlbonyolítva, és nagyon gyorsan rááll majd a kezünk a pörgős akciók során, ahol nem sokat lesz időnk bíbelődni a kezeléssel, hiszen elég gyorsan elhalálozunk, ha nem az eseményekre figyelünk.

Ingyenes MMO lévén lehetőségünk nyílik kristályokat vásárolni, amelyekkel meggyorsíthatjuk a fejlődésünket, vagy beválthatjuk azokat, ha pénzre van szükségünk. A játék alapesetben egyáltalán nem igényli a fizetést, mert egy remek, úgynevezett Forge rendszert használ. Ez annyit takar, hogy a boltban megvehetjük a felszerelések, italok, amulettek, elementálkövek receptjeit, és a meccsek végén kapott nyersanyagokból elkészíthetjük magunknak a receptúrát. Így ha bőven akad időnk játszani, nem kerülünk majd hátrányba azokkal szemben, akik valódi pénzt áldoznak a játékra. Még egy apró érdekesség, hogy a meccsek végén egy csúszka segítségével eldönthetjük, hogy inkább több XP-t szeretnénk a gyorsabb fejlődéshez, vagy inkább pénzt, hogy meg tudjuk venni a kívánt receptet.

:galeria:

A játék nem veszi túl komolyan magát, így például a töltőképernyőknél is vicces, de egyben hasznos tippeket olvashatunk, melyek jó része képekkel is illusztrált. A kissé groteszk grafikus világ is ezt a hatást erősíti.

Összességében egy kellemes és szórakoztató MMO-t kapunk a Panzar képében, ami tökéletesen alkalmas egy végigdolgozott vagy végigtanult nap utáni feszültséglevezetésre. Pénzt áldozni rá nem fontos, így bárki korlátok nélkül élvezheti, és időmilliomosnak sem kell lenned hozzá, hiszen gyorsan (akár 5-10 perc alatt) lezajlanak a meccsek.

A játékot bárki kipróbálhatja, ha ellátogat a hivatalos oldalra: www.panzar.com.

Kasztok

Berserker: Masszív, erős, igazi zúzó. Az első sorokban küzd az elfoglalásra váró pontokért. Erőseket üt, de sajnos kissé lomha, így a gyorsabb karakterek meglóghatnak előle. Ám ha eltalál, akkor nagy eséllyel nem kelsz többet fel.

Tank: Pajzzsal és karddal küzd, szintén az első sorokban. Hasznos képessége, hogy védőburkot tud létrehozni, ami megvéd mindenkit, aki mögötte van. Cserébe elég sebezhető, de ha kellő támogatást kap, megállíthatatlan lesz a csapatunk. Fontos alappillér a játékban.

Paladin: Egy gyors, ám annyira nem erős karakter, amit azzal kompenzál, hogy tudja gyógyítani társait, ami fontos képesség, ha nagyobb csoportokban ront ránk az ellenfél.

Inquisitor: A játék egyik legerősebb kasztja. Két karddal küzd, és láthatatlanná tud válni. Így tökéletes karakter a másik csapat harci tervének szabotálására, de félelmetes ellenfél akkor is, ha szemből kell vele összecsapni.

Gunner: Lassú kaszt, és könnyen halálozik el. Viszont távolról szedi áldozatait, hiszen a képességének segítségével egy ágyút tud lerakni. Érdemes számolni vele a harc során, mert kellően erős, és ha van mellette egy támogató kaszt, akkor ketten akár meg is fordíthatják a meccsek állását.

Sapper: Lassú, de hatalmas kalapáccsal hadonászó veszélyforrás. Teleportokat tud lerakni, ezzel csapattársait eljuttathatja a pálya fontos részeihez. Totemeket is le tud rakni, amik gyógyítják a közelben lévő társait.

Sister of Fire: Gyors, tökéletes támogató kaszt. Amint a neve is mutatja, a tűz a fő eleme. Főleg területre ható varázslatai vannak, így jó kezekben veszélyes halálosztónak számít, akit nem szabad szem elől tévesztenünk, ha a közelünkben tartózkodik.

Ice Witch: Támogató kaszt, de főleg a harc hevében hasznos, mert képes egy területet lefagyasztani. Nehezen kezelhető de ha jól kitanuljuk, nagyon sok segítséget adhatunk társainknak.

Translate »