Oldal kiválasztása

PlayStation 4 – Európában is idén?

PlayStation 4 – Európában is idén?
9 éve született ez a tartalom. Kezeld ennek megfelelően (pl. egyes hivatkozások esetleg már nem működnek).

A szerdai PlayStation Meeting után további részletekre derült fény a továbbra is inkognitóban lévő PlayStation 4-ről. A Sony Worldwide Studios vezetője, Shuhei Yoshida azonban nem volt rest további részleteket elárulni a konzolról.

A PlayStation 4 bejelentése során elhangzott részletek után további érdekes információk láttak napvilágot az év végén boltokba kerülő konzolról. A részletek magától a Sony Worldwide Studios vezérétől, Shuhei Yoshidától származnak, aki újságírói kérdésekre válaszolva rengeteg egyéb apróságot is megosztott a konzol kapcsán.

4K támogatás

Ugyan maga a 4K egyelőre nem egy elterjedt felbontási formátum, a Sony azért felkészíti rá a PlayStation 4-et, igaz, csak videók és képek lesznek nézhetőek ilyen felbontással, játékokat nem tud futtatni így a konzol. Yoshida azonban leszögezte, a korábban kitűzött 1080p felbontás és 60 FPS ezúttal már tényleg reális célkitűzés lehet minden fejlesztő számára.

PS Move igen, DualShock 3 nem

Ahogy az várható volt, a PlayStation 4 nem fogja támogatni a DualShock 3 kontollert. Ez annak köszönhető, hogy a szerdán bemutatott DualShock 4 nem csak kialakításában, de az álalta nyújtott funkciókban is teljesen eltér elődjétől. A PlayStation Move-tól azonban nem kell megválni, a mozgásérzékelős kontrollert ugyanis támogatni fogja az új konzol. Shuhei Yoshida az Engadgetnek egyébként elárulta, a DualShock 4 gyakorlatilag végleges dizájnnal volt látható szerdán, már csak nagyon apró módosításokat eszközölnek majd rajta.

Akár offline is

Ugyan a PlayStation Meetingen elhangzottak szerint a Sony igyekszik mindent közösségi élménnyé transzformálni, a PlayStation 4-en történő játékhoz nem kell állandó internetkapcsolattal rendelkeznünk. Maga az internet ugyanis nem a játékok futtatásához szükséges, hanem például a Share gomb nyújtotta lehetőségek kiaknázáshoz.

Nem támogatott régi PSN játékok

Yoshida az Engadget kérdésére elmondta, a PS4-re nem lesznek átvihetőek PS3-as PSN-játékaink és mentéseink. A Sony tisztában van vele, hogy ez egy olyan pont, amit orvosolniuk kell, így nem kizárt, hogy a PlayStation Clouddal hidalják át a problémát, a Sony ugyanis ismeri a felhasználók PSN-en megvásárolt tartalmait.

PlayStation Eye

A szerdai rendezvényen nem sok szó hangzott el a teljesen megújuló PlayStation Eye kameráról, pedig maga a kiegészítő komoly ráncfelvarráson esett át. Az új külső mellett ugyanis képességeiben is javult a PS Eye, amiben már két kamera van, így képes térben is érzékelni a játékost, illetve rendelkezik majd hang- és mozgásérzékeléssel, valamint arcfelismerő funkcióval is. Emellett a PlayStation 4 kontroller hátulján található színcsíkot figyelve a kontrollert is be tudja azonosítani majd.

Európában is idén?

Az MCV meginterjúvolta az SCE Europe elnökét, Jim Ryant, aki sejtelmes választ adott arra, vajon Európában is idén boltokba kerülhet-e a PlayStation 4. Ryan elmondta, még nem tudnak semmi biztosat se mondani az európai megjelenésről, hiszen egyelőre csak az biztos, év vége előtt boltokba kerül a PS4, de hogy a világ mely részein, azt még a Sony se tudja.

Translate »