Oldal kiválasztása

Karácsonyi nyereményjáték – 4. hét: eredményhirdetés

Karácsonyi nyereményjáték – 4. hét: eredményhirdetés

Mivel játékunkra számos, jobbnál jobb alkotás érkezett, ezért úgy döntöttünk, nem csupán egy rangsorolt listát teszünk közzé, hanem megtiszteljük olvasóinkat azzal, hogy részletes indoklással támasztjuk alá döntésünket.

Elsőként is szeretnénk megköszönni mindenkinek, aki részt vett a játékban, hogy időt és energiát szánt arra, hogy beküldje a pályázatát. Számos nagyszerű és kreatív ötlet és alkotás született, amiket szívünk szerint mind jutalmaznánk valamivel, de mivel egy pályázatról van szó, korlátozott számú nyereménnyel, ezért kénytelen voltunk rangsorolni, és meghúzni valahol a határt. Az értékelés során a magazin szerkesztői elsődlegesen a kreativitást és az eredetiséget figyelték, és megpróbáltak ennek megfelelően kiválasztani egy 1. helyezettet és 3 további helyezettet. Ez nagyon nehéznek bizonyult – ha valaki megnézi a beküldött pályaműveket, talán érti, miért. Végül csak megszületett a négy helyezett, akik mellé még így is bekerült egy különdíjas – erről részletesebben egy picit később.

Az értékelés során megpróbáltunk ragaszkodni az eredeti kiíráshoz, azaz ahhoz, hogy egy fotópályázatot hirdettünk. Ezt azért bocsátanám előre, mert számos olyan kézzel készített figurát, süteményt és egyéb alkotást láthattok a képeken, amikben nem kis munka van, és joggal kérdezhetik beküldőik, miért nem őket választottuk helyezettnek. Bár a pályamunkákra fordított időt és energiát természetesen mérlegeltük, elsődleges helyre a végeredményül kapott fénykép kompozícióját rangsoroltuk, és az összes többit csak másodlagos tényezőként vettük figyelembe – de figyelembe vettük! Örültünk annak, hogy számos olyan pályázó akadt, aki sajátos és egyedi módon állt a kérdéshez, természetesen ennek ellenére voltak visszatérő motívumok. Annak külön örültünk, hogy néhányan észrevettétek, hogy a SONY márkanév belefoglalható a karácsony szóba (ám várakozásainkkal ellentétben aránylag kevesen éltetek ezzel a lehetőséggel). Szintén örvendetes, hogy többen belevonták a játékba (esetenként vonakodó) családtagjaikat vagy házi kedvenceiket. Azon meglepődtünk, hogy arányaiban kevés kültéri fénykép született, pedig nekünk a pályázat kihirdetésekor lett volna pár ötletünk arra, hogyan lehetne belefoglalni a képbe egy havas tájat vagy néhány városi helyszínt.

És akkor következzen az eredményhirdetés: a zsűri döntése alapján egy PS Vita (és hozzá négy játék) boldog tulajdonosa lehet Vékony Balázs [kép], akinek egyszerű, ám tökéletesen megkomponált képe teljes mértékben tükrözte az általunk eredetileg kitalált pályázat szellemiségét. A fénykép ötletének megvalósításához elsődlegesen kartonpapírt és karácsonyfaégőket használt, amihez mellékelt egy készítés közben készült fényképet is [kép].

A három PS3-játék nyertesei pedig: Madács Péter [kép], akinek a kompozíciója szintén teljes mértékben elnyerte a zsűri tetszését, és természetesen itt is kézzel készített díszítőelemek láthatók a képen; Márton Attila [kép], mert kellett egy állatos kép is (látjátok a sunyin figyelő macskát?) – de hogy komolyra fordítsuk a szót: a kép dinamikája kapott hangsúlyos szerepet a döntésben; Vlasits Miklós [kép], aki azon túl, hogy felhasználta a SONY márkanevet karácsonyi üzenetében, egy üveglap segítségével ötvözött egy tévéképernyőt és egy mézeskalácsból készült Sackboy-figurát – és ezt a két technikát sikerült harmóniába hoznia a képen.

Különdíjasunk lett Papp Zsolt és családja [kép], akik azt hiszem, valami teljesen külön kategóriát képviselnek, és őrült képükkel, valamint a hozzá tartozó történettel kellemes perceket okoztak a szerkesztőségnek, és remélhetőleg olvasóinknak is.

Köszönjük szépen, hogy ennyien részt vettetek a játékunkban, és reméljük, hogy jövő héten is velünk tartotok, amikor a játéksorozat az utolsó hetéhez ér!

Translate »