Oldal kiválasztása

PlayStation 4 – Mi van a belsejében?

PlayStation 4 – Mi van a belsejében?

Egyelőre semmi hivatalosan megerősített információ nincs, de belső informátorokra hivatkozva elindult a szóbeszéd a Sony következő konzoljáról, s elég részletes információk láttak napvilágot.

Az új konzol a Sony berkein belül Orbis néven fut, tehát nagy valószínűséggel nem PlayStation 4-ként kerül majd piacra a PS3 utódja. Jelenleg a konzol fejlesztői verziója már megérkezett több játékfejlesztő stúdióba is, a végleges piaci verzió pedig jelen állás szerint jövő nyáron készül majd el.

A gép lelke az AMD A10-es APU-ja lesz, ami nem más, mint egy processzor (CPU) és egy grafikai chip (GPU) hibridje. A fő cél, hogy a készülék megfizethető legyen, de gond nélkül képes legyen 1080p felbontás mellett stabil 60 fps-sel futtani a játékokat. Egyelőre kétféle fejlesztői konzol létezik, az egyik 8, a másik 16 GB RAM-mal rendelkezik, míg a háttértár 256 GB-os és már használ Blu-ray meghajtót is.

Egy korábbi híresztelés szerint az Orbis támogatni fogja a 4K felbontást, ami 4000 pixelnyi széles képet jelent. Hasonló az Ultra HD-hoz, ami 3840×2160-as felbontást jelent és a ma elterjedtnek számító Full HD (1920×1080) négyszerese.

A gép hivatalos bejelentését jövő júniusra tervezik az E3 előtt.

Oszd meg velünk és olvasóinkkal a saját véleményedet egy hozzászólásban!

hozzászólás

Translate »